Άμα σε λένε Ψυχάρη, παντού χωράς

6.2.14


Χθες το απόγευμα ήμουν σε ένα σπίτι που βλέπουν ακόμα τηλεόραση για να ενημερωθούν και έπεσα πάνω στο δελτίο ειδήσεων του Mega το οποίο σε αντίθεση με το υπόλοιπο πρόγραμμα του καναλιού δεν μεταδίδεται στα τούρκικα -κι αυτό είναι μάλλον δυσάρεστο.

Καλεσμένοι του δελτίου ήταν οι διεθνούς φήμης σεισμολόγοι Όλγα Τρέμη και Γιάννης Πρετεντέρης οι οποίοι συζητούσαν για τον σεισμό της Κεφαλονιάς με τον έγκριτο γεωλόγο Δημήτρη Καμπουράκη.

Χαζεύοντας λοιπόν τις βαθυστόχαστες αναλύσεις τους, πέφτει κι ένα βίντεο-ρεπορτάζ για το θέμα στο οποίο έχει συμπεριληφθεί και μια δήλωση του Ανδρέα Ψυχάρη στην πρωινή εκπομπή του Mega και συγκεκριμένα ένα απόσπασμα στο οποίο ο βουλευτής τερματίζει την κοινοτοπία λέγοντας απλώς «χρειάζεται λιγότερη γραφειοκρατία και καλύτερος συντονισμός».

Κι όμως. Αυτή η δήλωση-κλισέ χώρεσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη χώρα, ακόμα κι αν αφορούσε ένα σεισμό στην Κεφαλονιά κι έγινε από έναν βουλευτή που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το θέμα και καμία συμμετοχή στις εξελίξεις. Χώρεσε. Κάποιος αποφάσισε ότι εσύ πρέπει να ακούσεις στο σαλόνι σου αυτόν τον τύπο να λέει αυτό το κλισέ, μπας και τον θυμηθείς στην κάλπη.

Γιατί χώρεσε; Γιατί ο μπαμπάς του κυρίου Κλισέ είναι μέτοχος στο κανάλι και εκδότης του ΒΗΜΑτος και των ΝΕΩΝ και επίσης εδώ είναι Βαλκάνια. Ε λοιπόν, νομίζω ότι πρέπει πράγματι να τον θυμηθείς στην κάλπη την επόμενη φορά...