Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Δράσης η Αντιγόνη Λυμπεράκη

7.2.14


Την υποψηφιότητα της «Δράσης» στις ευρωεκλογές με επικεφαλής την οικονομολόγο και αντιπρόεδρο της Δράσης κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη παρουσίασε ο πρόεδρος της «Δράσης», κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη κάλεσε τους πολίτες να μην απόσχουν από τις ευρωεκλογές και να ψηφίσουν θετικά για την Ευρώπη. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανεργία και την έλλειψη ρευστότητας, τονίζοντας, ότι πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που να παράγουν πλούτο.

Ο κ. Γκι Φερχόφσταντ είπε ότι «η κριτική μου δεν απέχει πολύ από την κριτική των ευρωσκεπτικιστών, αυτό που διαφέρει είναι οι προτάσεις μας. Αυτοί περιχαρακώνονται γύρω από τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό, ενώ εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική και περισσότερη Ευρώπη: Λιγότερη λιτότητα, περισσότερη ανάπτυξη και στήριξη του ιδιωτικού τομέα».

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια πια τις παρεμβάσεις της κ. Λυμπεράκη στο δημόσιο διάλογο οι οποίες πραγματικά πιστεύω ότι ξεχωρίζουν από τον σωρό των κλισέ. Η υποψηφιότητα της παρουσιάζει ενδιαφέρον όπως και γενικότερα η παρουσία των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων στις Βρυξέλλες.

Παρ' όλα αυτά, η εκλογική τύχη του εγχειρήματος είναι αρκετά αμφίβολη μιας και κατά τη γνώμη μου η Δράση κατάφερε να κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα τόσο με την εκλογική συνεργασία της με τον Τζήμερο το 2012 όσο και με τη στάση που τήρησε στο θέμα της ΕΡΤ.