Ελεγκτικό Συνέδριο: Συνεχίζονται οι σπατάλες δημοσίου χρήματος εν μέσω κρίσης

7.2.14


Απίστευτη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, ακόμη και μέσα στην κρίση, διαπιστώνει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου την οποία παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Ι. Καραβοκύρης.

 Η πολυσέλιδη έκθεση αποκαλύπτει «σημεία και τέρατα» για το όργιο διαφθοράς και ασέβειας στα χρήματα του ελληνικού λαού από νοσοκομεία, δήμους, Περιφέρειες κι άλλους κρατικού φορείς.

Στις παρανομίες ή υπερβολικές δαπάνες που εντόπισε και «έκοψε» το ΕΣ συμπεριλαμβάνονται:

-Εκατοντάδες προμήθειες νοσοκομείων (υγειονομικού υλικού, φαρμάκων, βηματοδοτών, αντιδραστηρίων κλπ.) με απευθείας αναθέσεις, με την επίκληση επείγοντος χαρακτήρα, σε τιμές συχνά πολύ υψηλότερες από εκείνες του Παρατηρητηρίου τιμών με συνέπεια την επιβάρυνση του κράτους με πολλά εκατ. ευρώ.

-Η αγορά από δημοτική επιχείρηση ύδρευσης - αποχέτευσης στην κεντρική Ελλάδα εισιτηρίων διαρκείας για ποδοσφαιρικούς αγώνες έναντι 5.700 ευρώ και αντίστοιχη δαπάνη για προμήθεια φωτογραφιών θεατρικών παραστάσεων.

-Οι προμήθειες καυσίμων από ΟΤΑ (με κατάτμηση και απευθείας αναθέσεις) με υπερβάσεις ανωτάτων ορίων αποστάσεων ενώ εντοπίστηκαν και δύο οχήματα όπου δεν λειτουργούσε ο χιλιομετρητής και ήταν αδύνατος ο προληπτικός έλεγχος.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Περισσότερα στην Ημερησία εδώ. Είναι προφανές ότι φταίει η Μέρκελ.

2 σχόλια:

 1. Θυμάμαι ότι είχε διαλυθεί το σύμπαν όταν ο προδότης γαπ είχε μιλήσει για διεφθαρμένη χώρα ...

  είχαμε τον καλύτερο κι κέρδισαν οι χειρότεροι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα ηθελα μονο να σχολιασω οτι για θεμα παρομοιο Καμινης-.Moodys, δεχθηκατε πολλες κριτικες που προσπαθουσαν να αποδομησουν την προσπαθεια Καμινη για νοικοκυρεμα και για αποδοση λογαριασμου στον φορολογουμενο πολιτη.
  Στην αναρτηση σας οπου συνεπαγωγικα δικαιωνεται ο δημαρχος, ηθελα να ρωτησω.. που ειναι οι φανατικοι Αντι-Καμινιστες για να σχολιασουν;
  Μηπως καταπιαν την γλωσσα τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή