Ένας ενδεικτικός πίνακας της έκρηξης του ευρωσκεπτικισμού από το 2009 μέχρι σήμερα

21.2.14


Αλίευσα από το Twitter το παραπάνω γράφημα που περιγράφει με σαφήνεια την «έκρηξη» των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων ανά την Ευρώπη τα οποία κινούνται στα δεξιά του πολιτικού φάσματος και φτάνουν μέχρι και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Μέσα σε 5 χρόνια, τα οποία είναι ακριβώς τα χρόνια της κρίσης, τα κόμματα αυτά εκτόξευσαν τα ποσοστά τους με την Ελλάδα να αποτελεί πάντως και στη συγκεκριμένη περίπτωση μια «ιδιαίτερη περίπτωση» καθώς είναι η μόνη χώρα στην οποία σημείωσε εκλογική επιτυχία ένα αμιγώς νεοναζιστικό κόμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα του παραπάνω πίνακα απορρίπτουν δίχως συζήτηση οποιαδήποτε επαφή ή αλληλεπίδραση με τη Χρυσή Αυγή.

2 σχόλια:

  1. Τετοιου ειδους παρωχημενη σοσιαλιστικη προσεγγιση των παραγομενων υπεραξιων εκ των νεων τεχνολογιων ειναι μαλλον γραφικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δίκιο ... καλλίτεροι είναι οι κλέφτες και οι μιζαδόροι ; Αχτύπητο επιχείρημα που το έχει ενστερνιστεί ο λαός και δε πα να του λένε οι ... σοφοί. Συμπέρασμα : οι ΣαμαροΜπένηδες ... ξοφλήσανε , βγει δε βγει παράνομη η ΧΑ ή ίσως κι επειδή θα βγει παράνομη. Η υπόθεση δεν τελείωσε , τώρα αρχίζει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή