Η κυβέρνηση κινδυνεύει από την προϊούσα αμετροέπεια των στελεχών της

13.2.14


Η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει τόσο από τα μέτρα, που κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να πάρει, πρέπει να ανησυχεί από την προϊούσα αμετροέπεια των στελεχών της.

 Οι άσχετες τροπολογίες στα νομοσχέδια για καθαρά ρουσφετολογικούς λόγους, όπως η νομιμοποίηση του παράνομου νεκροταφείου στον Υμηττό· το σπάσιμο του Καλλικράτη στη Λέσβο για τις εκλογικές φιλοδοξίες των κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και Νίκου Σηφουνάκη παρά την αντίθεση πολλών τοπικών κοινωνιών· η προσπάθεια του υφυπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου να επαναπροσλάβει τους παρανόμως και προεκλογικώς προσληφθέντες στο μετρό το 2009· ακόμη και οι ακριβές παρελάσεις του κ. Αβραμόπουλου σε μια κοινωνία που πένεται, όλα αυτά δείχνουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη επιστρέφουν στις παλιές κακές εποχές χωρίς να τηρούν ούτε τα προσχήματα.

Δεν ξέρουμε πού οφείλεται αυτή η αυξανόμενη αλαζονεία. Πιθανώς τα κυβερνητικά στελέχη να πίστεψαν τα περί success story και ότι το ισχνό δημοσιονομικό πλεόνασμα επιτρέπει στο σύστημα να λειτουργεί πάλι με ρουσφέτια και σπατάλες. Ίσως να νιώθουν ότι ζουν τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας.

Πιθανώς να διαβάζουν καλύτερα τις δημοσκοπήσεις και βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ωριμάσει και συνεπώς να μεγαλώσει. Είναι σίγουροι πως ό,τι και να κάνουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι θα προτιμήσουν τα κυβερνώντα κόμματα, όπως οι αγρότες προτιμούν το χαλάζι από την αναβροχιά. Μπορεί να ξεθάρρεψαν από το γεγονός ότι η οργή των πολιτών δεν είναι έκδηλη όσο τα δύο πρώτα χρόνια της κρίσης. Μόνο στην κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου οι Αγανακτισμένοι γέμιζαν τις πλατείες και προπηλάκιζαν υπουργούς.

Ένα από τα καλύτερα άρθρα του τελευταίου καιρού από τον Πάσχο Μανδραβέλη εδώ.