Κακουργηματικές διώξεις σε 6 άτομα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Βαξεβάνη- Έκθετη η ΕΥΠ

27.2.14

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά έξι ατόμων άσκησε η εισαγγελία αναφορικά με το σχέδιο εξόντωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Πρόκειται για το σχέδιο εξόντωσης που είχε αποκαλύψει αναλυτικά το Hot Doc σε δημοσίευμά του παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις για τον τρόπο λειτουργίας μίας παραομάδας πρακτόρων της ΕΥΠ.

Οι έξι κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την ανθρωποκτονία, για  παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, για εκβιάσεις, πλαστογραφία και απάτη.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι, ο πράκτορας της ΕΥΠ και πρώην διευθυντής κατασκοπείας Κώστας Αγγελάκης, ο συνεργάτης του Σοφοκλής Κουκουλίτσιος, Γιώργος Πολύζος, Γιώργος Δημητριάδης, Αλκιβιάδης Καστάνης και Αντώνης Κασβίκης.

Το σχέδιο εξόντωσης ξεκίνησε με τη δημοσίευση πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ, οι οποίες εμφάνιζαν τον Κώστα Βαξεβάνη ως μισθοδοτούμενο της ΕΥΠ. Σκόνταψαν όμως πάνω στη δημοσιογραφική έρευνα του Hot Doc που τούς χάλασε τα σχέδια.

Έπειτα από οκτώ μήνες έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδας του HOT DOC  συγκεντρώθηκαν στοιχεία με βάση το οποία ξεκίνησε αστυνομική έρευνα και τελικώς ασκήθηκαν διώξεις.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αναλυτικά εδώ.

Αδυνατώ να καταλάβω όσους δεν αναδεικνύουν ως εξαιρετικά σημαντικό το συγκεκριμένο θέμα, μόνο και μόνο γιατί έχουν πολιτικές, αισθητικές ή άλλες διαφορές με τον Κώστα Βαξεβάνη. Κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει χαμός.