Απογοητευτική η στάση Μπουτάρη στο θέμα του αντικαπνιστικού νόμου

25.2.14

Επανήλθε στο θέμα του αντικαπνιστικού νόμου ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για «τρομοκρατία» και ανέφερε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση στο υπουργείο υγείας για τροποποίηση του αντικαπνιστικού νόμου.

«Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η τρομοκρατία. Τα μαγαζιά βογκάνε. Κόβουν πρόστιμα χοντρά και μάλιστα από καταγγελίες που δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο γίνονται. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπεται το κάπνισμα υπό όρους. Δεν είναι πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι» δήλωσε ο δήμαρχος.

Και πρόσθεσε: «Εγώ λέω τα δικαιώματα που έχουν οι μη καπνίζοντες, να έχουν και οι καπνιστές. Μη με βγάζεις εμένα έξω στο κρύο και στο χιόνι να καπνίσω. Προτίθεμαι πάνω σε αυτό το θέμα να καταθέσω πρόταση στο υπουργείο για τροποποίηση του νόμου».

Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Έχω γράψει δεκάδες ύμνους στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης αλλά η στάση του στο συγκεκριμένο θέμα είναι απογοητευτική.

Είναι εντελώς λάθος να συνδέεται η βιωσιμότητα των καταστημάτων με το αν θα επιτρέπουν στους πελάτες τους να καπνίζουν και περιμένω να μου υποδείξει κάποιος ποιες είναι αυτές οι ευρωπαϊκές χώρες που επιτρέπεται το κάπνισμα και υπό ποιους όρους.