Ο καθείς με την Ελλάδα του λοιπόν;

22.2.14

Του Οδυσσέα Κορακίδη*

Τι σχέση έχει η Βενεζουέλα, η Ουκρανία, η Μέρκελ, το μνημόνιο, ο Βλαχοδήμαρχος, ο νυν και ο επόμενος; Εκ πρώτης όψεως καμία! Ή μάλλον όση το Ελληνικό ποδόσφαιρο με τη διαφάνεια!

Σε μια δεύτερη ανάγνωση όμως όλα τα παραπάνω έχουν ένα κοινό σημείο. Τον τρόπο που εμείς ως κοινωνία, ως πολιτικό σύστημα, ως ο καθένας μας ξεχωριστά αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Είναι ο γνωστός τρόπος των δυο μέτρων και των δυο σταθμών. Τουλάχιστον!

Οι διαδηλωτές στην Βενεζουέλα είναι "ακραίες ομάδες που απειλούν την Δημοκρατία" κατά το ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση λέει η σημερινή Κυβέρνηση για τη σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Λιγότεροι "κακοί" για τη σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι οι Ουκρανοί διαδηλωτές, που όμως προτιμούν δερβέναγα τη Μέρκελ από τον Πούτιν!

Τη Μέρκελ των καταστροφικών μνημονίων που έλεγε ο Σαμαράς της αντιπολίτευσης, τα οποία θα σκίσει ο Τσίπρας όταν έρθει Κυβέρνηση, όπως τα έσκισε και ο Σαμαράς. Χωρίς όμως όπως συμπληρώνει ο Μηλιός να πάμε σε ακραία ρήξη με τους Ευρωπαίους και σε μονομερείς ενέργειες!

Απογοητευμένος, προδομένος και αηδιασμένος από το μνημόνιο δήλωνε σε άρθρο του στο Ριζοσπάστη ο αρχισυνδικαλιστής του ΥΠΕΚΑ που κατηγορείται για λαθρεμπόριο καυσίμων, πρώην Πασόκος νυν Κκεσυριζαίος! Προφανώς δεν αισθάνεται το ίδιο αηδιασμένος με το να κλέβει εκατομμύρια φόρων έχοντας την «ανετείλα» της θεσούλας του που πληρώνεται και από τα 2 εκ ανέργων.

Αγανακτισμένοι δηλώνουν και οι δικαστές με τους βλαχοδήμαρχους για το «πόθεν έσχες». και αρνούνται να βγάλουν στη δημοσιότητα τα εισοδήματά τους, παρά την από το 2012 σχετική νομοθεσία!

Αγανακτισμένοι είναι και οι αγρότες που ζητούν εν ολίγοις ένα κράτος που θα παίρνουν μόνο επιδοτήσεις και θα φορολογούνται μόνο αν έχουν υψηλά εισοδήματα αλλά… Δεν έχουν!

Αγανακτισμένοι και οι Βιομήχανοι για το υψηλό κόστος εργασίας αλλά και γιατί κανείς δεν έχει χρήματα να αγοράσει τα προϊόντα τους, που όμως ακριβαίνουν!

Αγανακτισμένοι και οι Βουλευτές που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι με 6-7 χιλιαρικάκια το μήνα ενώ βρίσκουν λογικό ένας νέος άνθρωπος με σπουδές και προσόντα να θέλει να κάνει οικογένεια με μισθό 460 ευρώ το μήνα.

Λογικό είναι επίσης και για την Κυβέρνηση να τάζει αυξήσεις σε μισθούς της εκλογικής της πελατείας σε μια χώρα με 2 εκ άνεργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους των 400 ευρώ.
Και πόσα ακόμη ε;

Μπορώ να γράφω για μέρες για την αντιφατική μας πατρίδα. Που μισεί το άλλο της μισό, νοιάζεται για την αποτυχία του περισσότερο απ’το κοινό της μέλλον. Είναι η Ελλάδα των δυο μέτρων και δύο σταθμών.

Εκεί πάνω κάνει κύκλους και γράφει τη νέα ιστορία μας. Εκεί που ο καθένας βλέπει τον εαυτούλη του και αυτόν στο σήμερα. Μόνο στο σήμερα. Όχι στο χθες, όχι στο αύριο.

Κι άντε και βγήκαμε στις αγορές και σκίσαμε και τις 10 εντολές (του Σαμαρά βεβαίως βεβαίως) και γίνεται Κυβέρνηση το ΚΚΕ-ΜΛ μόνο του χωρίς την ανάγκη του ΜΛ-ΚΚΕ, αυτό το εγώ πως το κάνουμε εμείς;

Πως τον αλλάζεις αυτόν τον τόπο, αυτούς τους ανθρώπους; Ο καθείς με την Ελλάδα του λοιπόν;

Οδυσσέας Κορακίδης είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αλίμου και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.