O Νέρωνας Παπαθανασίου αναλαμβάνει τα ΕΛΠΕ με πρόταση Στουρνάρα κι ανοχή ΠΑΣΟΚ

27.2.14

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου εξελέγη σήμερα Πέμπτη πρόεδρος του ΔΣ των Ελληνικών Πετρελαίων, ανακοινώθηκε από την εταιρία.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαθανασίου τοποθετήθηκε στο ΔΣ της εταιρίας με πρόταση του υπουργείου Οικονομικών. Ο πρώην πρόεδρος κ. Χ. Κομνηνός παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Με λίγα λόγια, ο Γιάννης Στουρνάρας διόρισε σε θέση ευθύνης τον άνθρωπο που διαχειρίστηκε το 2009 την εθνική οικονομία εκτοξεύοντας το έλλειμμα πάνω από το 15% παρόλο που ο προϋπολογισμός προέβλεπε έλλειμμα της τάξεως του 2%. Θυμίζω ότι ο κ. Στουρνάρας είναι μεταξύ αυτών που μόχθησαν για να εξαλειφθεί 4 ολόκληρα χρόνια μετά το δυσθεώρητο έλλειμμα που άφησε πίσω του ο πλήρως αποτυχημένος Παπαθανασίου των greek statistics.

Αυτό το έλλειμμα οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή και στη συνέχεια στη λύση που της πρότεινε η Τρόικα. Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ που δεν εμπόδισε τον διορισμό του. Αναρωτιέμαι τι είδους αλληλεγγύη αξίζει σε μια χώρα που επιβραβεύει με τέτοιο τρόπο αυτούς που τη διέλυσαν.