Πιο κουτοπόνηροι δεν γίνεται

8.2.14

Ένας καλός αναγνώστης μου έστειλε σήμερα το παρακάτω e-mail:

Θυμάμαι την παλιά διαφήμιση που έλεγε "πιο γάλακτος δεν γίνεται". Αυτή ακριβώς η φράση τροποποιημένη μου ήρθε στο νου μόλις είδα την (ν)τροπολογία που φέρνει το υπουργείο Εσωτερικών. Πιο κουτοπόνηροι δεν γίνεται.

Ας δούμε τα ζητήματα ένα προς ένα:

1. Ο Καλλικράτης σαφώς και χωρίς κανένα είδος αμφισβήτησης ορίζει την ημερομηνία των εκλογών. Ο πρώτος γύρος γίνεται μαζί με τις ευρωεκλογές. Ένας μαθητής 6ης Δημοτικού μπορεί να το καταλάβει. Δεν υπάρχει ουδείς ειλικρινής  λογικός άνθρωπος που να το αμφισβητεί. Εξίσου αστείο είναι το επιχείρημα για τις δυσχέρειες της εφορευτικής επιτροπής. Σε ένα εκλογικό τμήμα με 200 - 250 ψηφοδέλτια, η καταμέτρηση των ψήφων των ευρωεκλογών δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά.

Ο "νομοθετικός κανόνας" είναι να γίνεται η εκλογή σε ένα γύρο και μόνο εάν δεν συγκεντρώσει κανείς το 50% τότε πάμε σε επαναληπτική εκλογή. Το 2010 104 δήμοι και 2 περιφέρειες εξέλεξαν Δημάρχους και Περιφερειάρχες από την πρώτη Κυριακή. Δηλαδή ο κ. Μιχελάκης λέει στους ψηφοφόρους της Κρήτης για παράδειγμα ή πιθανόν της Δυτικής Μακεδονίας: Ψηφίστε στις 18 για Δήμαρχο και Περιφερειάρχη και ακόμα και αν εκλεγούν και οι 2 θα περιμένετε μια εβδομάδα να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές.

Επισημαίνεται ότι η μεταρρύθμιση που εισήγαγε ο Καλλικράτης είχε ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής και στις Ευρωεκλογές και στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές. Στις ευρωεκλογές του 2009 ψήφισαν 5,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Στις Δημοτικές του 2010 τον πρώτο γύρο ψήφισαν 6 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Περίπου 700.000 περισσότεροι. Αδιαμφισβήτητα και η ταυτόχρονη διεξαγωγή του πρώτου γύρου θα ενδυνάμωνε τη συμμετοχή καθώς θα αυξανόταν το ενδιαφέρον για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Περιττό να τονιστεί και η εξοικονόμηση που υπάρχει όταν οι εκλογές γίνονται μαζί με την πρώτη Κυριακή.

Μικροκομματικά παιχνίδια. Αυτός είναι ο λόγος της αλλαγής!

2. Μέσα στην (ν)τροπολογία υπάρχει και ένα σοβαρό ζήτημα: Αλλάζει η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο νόμος 3870 για τις εκλογικές δαπάνες (μεταγενέστερος του Καλλικράτη" ορίζει οτι η προεκλογική περιόδος για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι το τετράμηνο πριν τη διεξαγωγή τους. Από εκείνο το  χρονικό σημείο και μετά όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να συμμορφώνονται με τα οριζόμενα στο νόμο όρια δαπανών. Επιπλέον τους δύο τελευταίους μήνες οι υποψήφιοι έχουν περιορισμό εμφανίσεων στα ΜΜΕ.

Τι έρχεται και κάνει ¨κουτοπόνηρα¨η τροπολογία; Αλλάζει τη προεκλογική περίοδο και από 4 μήνες την κάνει ουσιαστικά 25 - 30 ημέρες συνδέοντάς την με την ημερομηνία έκδοσης του ΠΔ για τις ευρωεκλογές χωρίς καν να μεταβάλλει τα ανώτατα όρια των εκλογικών δαπανών. Δηλαδή, ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μπορούσε να ξοδέψει 2.500 ευρώ, για παράδειγμα, από Ιανουάριο έως τις εκλογές ενώ τώρα θα μπορεί να δαπανά το ίδιο ποσό μόνο μέσα στις 20 τελευταίες ημέρες. Τους υπόλοιπους 3 μήνες θα μπορεί ανέμελος να δαπανά ότι ποσά θέλει.

30 σχόλια:

 1. Σιχαμένα κολπάκια του φοβερού επιτελείου του γελοίου Σαμαρά.

  Πάνω από όλα το συμφέρον μας και η εξουσία. Δεν τους καίγεται καρφάκι για τα έξοδα και τους νόμους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όσοι νομίζουν ότι η κουτοπονηριά δεν είναι στοιχείο της πολιτικής τότε θεωρούν την προκήρυξη του Δημοψηφίσματος από τον Παπανδρέου τον Οκτώβρη του 2011 μεγαλειώδη και γενναία πολιτική πράξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό κατάλαβες;

   Διαγραφή
  2. Υπερκατανάλωση Baygon? Μήπως να αρχίσεις και το Teza?

   Διαγραφή
  3. @11:43 αφιερωμένο εξαιρετικά
   http://www.youtube.com/watch?v=dfstJMCAWlE

   Διαγραφή
  4. Για πες μας όμως και τί ήταν η απάντηση του Τσίπρα στον Χατζηνικολάου εκείνο το βράδυ της ανακοίνωσης του Δημοψηφίσματος.
   Ξέρεις,εκείνα τα ''θα αναστατωθούν οι αγορές'' και τα λόγια της σαστιμάρας.
   Εγώ το βαφτίζω ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ των δήθεν αντιμνημονιακών.Τι λες;
   Όταν έφτασε η ώρα της αλήθειας,τους ξεβράκωσε όλους ο Παπανδρέου αγαπητέ μου...

   Διαγραφή
  5. @8:30μμ Δεν είμαι ούτε οπαδός ούτε πολύ περισσότερο απολογητής του Τσίπρα και ούτε αντιμνημονιακός με αυτή την έννοια-σίγουρα πάντως θάθελα κάποια στιγμή να απαλλαγούμε από τη μέγγενη των δανειστών. Αν ο Παπανδρέου τους ξεβράκωσε χωρίς αυτοί να χάσουν την εξουσία τους αλλά αντίθετα χάνοντας την αυτός, τότε μάλλον πρέπει νάσαι ο ράφτης-ή έστω ο απόγονος του-εκείνου του Βασιλιά-ταιριάζει πολύ στη δυναστική ιδιότητα του Παπανδρέου-που ήταν γυμνός.

   Για όλους τους προηγούμενους σχολιαστές, απλά να τους πω ότι νιώθω να με έχουν κατατροπώσει και ζητώ την επιείκεια τους, το έλεος τους, τη μεγαλοψυχία τους. Είναι συναρπαστικά πνευματώδεις, ευρηματικοί και ρηξικέλευθοι. Κατά τον ηγέτη και οι οπαδοί του.

   Διαγραφή
  6. Ο ΓΑΠ "έχασε" μη υπολογίζοντας το καταραμένο "πολιτικό κόστος".
   Εβαλε πρώτα την πατρίδα και αγνόησε την «καρέκλα» !

   Τους απέσπασε έξω το ταμείο στήριξης .
   Ανάγκασε μέσα πολλούς «αντιμνημονιακούς" να κάνουν κολωτούμπα
   ( φυσικά στα λόγια και γιά την «καρέκλα» μόνο ).
   Τους ανάγκασε να κινούνται πάνω στις γραμμές της 26/10/2011 .
   Τους έκανε «αεροπλανικό κόλπο» .

   "ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΛΑΙΨΩ, ΚΙ' ΑΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΩ"
   ΑΚΡΙΒΩΣ γι' αυτό, πρέπει να ξαναβγεί .
   "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ"
   Αυτή είναι η 3η Σεπτέμβρη των ημερών μας .

   Θ.Τ.

   Διαγραφή
  7. ''Τους ξεβράκωσε'' σημαίνει ότι αποκάλυψε την υποκρισία τους και το γεγονός ότι ήταν γιαλαντζί ''αντιμνημονιακοί''.Αυτό σημαίνει αγαπητέ μου.
   Γαργάρα κάνετε σε αυτό,αλλά δεν είστε ο μόνος.
   Το μόνο για το οποίο κριτικάρω τον Παπανδρέου είναι ότι δεν τους ξεβράκωσε όλους νωρίτερα,από το 2010.Αλλά φαίνεται ότι ο άνθρωπος έβαζε την πατρίδα πάνω απ'το στενό συμφέρον του και πήρε πάνω του τη ευθύνη για ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα.
   Όσο για το γεγονός ότι τον έριξαν οι δήθεν ''αντιμνημονιακοί'' για να περάσουν Μνημόνια χειρότερα απ'το πρώτο,τι να πω;
   Να πω μόνο ότι,όποιος πλησιάζει την κυβέρνηση,αποδεικνύει πράγματι ότι ''ο αντιμνημονιακός βασιλιάς είναι γυμνός''.

   Διαγραφή
 3. Όποιος έχει διεξάγει εκλογές, καταλαβαίνει ότι δεν γίνεται να καταμετρηθούν 3 κάλπες σε μία μέρα. Ας κοιτάμε λίγο την πρακτική πλευρά του ζητήματος, όχι μόνο την πολιτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενώ την δεύτερη Κυριακή γίνεται;!;!

   Διαγραφή
  2. αν δεν φτάνει μια μέρα, ας μετράνε δύο. τι σε πειράζει?

   Διαγραφή
 4. 11:43 ψεκασμένος και εσύ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επι του (1)

  Προφανως οσοι διαφωνουν με την τροπολογια,απαιτουν απ'τον εκαστοτε νομοθετη να προβλεπει με ακριβεια μαντη τα αποτελεσματα σε Δημους και Περιφερειες.
  Για τους υπολοιπους ειναι σαφες οτι ο προγραμματισμος των ημερομηνιων πρεπει να γινεται στη βαση ενος σκεπτικου που εξυπηρετει το μακροχρονο σεναριο(επαναληπτικος γυρος) και οχι το βραχυχρονο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όταν κάποιοι συγχέουν και εξισώνουν την κορυφαία Δημοκρατική Διαδικασία (ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ), με τους ΑΘΛΙΟΥΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΥΣ (όπως τα μαγειρέματα με τις ημερομηνίες), τότε αναρωτιέσαι μέχρι που μπορούν να φτάσουν η ΒΛΑΚΕΙΑ, η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ και η ΕΜΠΑΘΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγάπη μου το ίδιο λέμε-είμαι ο 11:43-απλά δεν έχω το νου μου να δικαιολογήσω τον Παπανδρέου. Το Δημοψήφισμα μέσα στα ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ συμφραζόμενα της Ιστορικής εκείνης στιγμής ήταν από κάθε άποψη άθλιος, πολιτικάντικος φιλοτομαρικός τακτικισμός.

   Διαγραφή
  2. 11.36/9.36@ Μήπως σε κυνήγησαν και σένα οι κατάσκοποι να σε σκοτώσουν επειδή πήγες με τους Ρώσουνς?? Αντε φαε κανένα σουβλακι να στανιάρεις ασχετε,

   Διαγραφή
  3. @10:12πμ Εκτονώνεσαι σίγουρα. Πάντως αυτός δεν είναι δα και ο καλύτερος τρόπος να υπερασπιστείς τον Παπανδρέου. Το ξέρω. Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση αυτό. Δεν σας βοηθάει κι ο ίδιος. Να είσαι επιεικής απέναντι του.Ίσως και να μην μπορεί ο καημένος. Όπως δεν μπόρεσε και σε τόσο άλλα ακόμη πιο σύνθετα και πιο περίπλοκα. Δυστυχώς. Από την άλλη μπορεί και να μην θέλει. Σε κάθε περίπτωση έχεις τη συμπάθεια μου. Όλοι εσείς οι άδολοι οπαδοί του είστε όχι μόνο τα πρώτα θύματα του. Όχι μόνο τα διαρκέστερα. Αλλά-πόσο μελαγχολικό όλο αυτό αλήθεια!-και τα αθωότερα όλων μας.

   Διαγραφή
 7. Θα λέμε (αν δεν το κάνουμε ήδη) ΓΑΠ και θα κλαίμε...

  Και ρωτώ: το πασοκ του ΒΒ τι κάνει; Δε θα αντιδράσει; Αλλά ξέχασα, ο ΓΑΠ είναι προδότης και ο Ραγκούσης «κηπουρός».

  Με αυτά και με 'κείνα, «μικραίνει» η παράταξη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λυπάμαι που το ρωτάω αλλά ποια παράταξη;

   Διαγραφή
 8. Τοχω ξαναπει και το επαναλαμβανω.Αυτη η κυβερνηση φοραει εξωτερικα σινιε Ευρωπαικο κουστουμι και εσωτερικα κρυβει τα ρυπαρα και τρισαθλια εσωρουχα της.Λα'ι'κισμος,παλαιοκομματισμος,μαυρογυαλουρισμος και ακροδεξια ιδεολογια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΑ

  ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ?
  ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 102 ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΤΟΧΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ
  ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗ ΟΧΙ.
  ΓΙΑΤΙ? ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΡΑΓΚΑΤΟΙ?
  ΕΣΤΩ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ, ΜΗ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΒΗΜΑ.

  ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝΕ 3 ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΜΕΣΙΓΟΥΡΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

  ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απο τα σχολια των δεξιων, που ειναι εμφανως και ηθελημενα εκτος θεματος, καταλαβαινει ο καθενας περι τινος προκειται.
   Η αναρτηση μιλαει για συνεπεια λογων και εργων, για σεβασμο στους νομους, για ιδιοτελεις μεθοδευσεις, αλλα οι αγραματοι κ αμετανοητοι δεξιοι σφυριζουν αδιαφορα. Η ψεφτοαντιδρασεις μας ομως, σε τετοιες συμπεριφορες δειχνουν οτι ειμαστε γεννημενοι και το επιβεβαιωνουμε, για να μας κυβερνουν τετοια ανθρωπακια.
   Δεν μας πρεπουν ανοητοι και αφελεις παπανδρεου με η χωρις κηπουρους.
   Μας πρεπουν μιχελακηδες.
   Και οι αντιστοιχες επιλογες τους...

   Διαγραφή
 10. Επειδή κάποιοι ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ «αναμασώντας» τους ισχυρισμούς ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ και των ΔΟΛίων ΜΜΕ περί δήθεν «καταστροφικού» Δημοψηφίσματος του Παπανδρέου, παραθέτω μερικές σκέψεις και κάποια ερωτήματα για το Δημοψήφισμα που ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ: Ερώτημα 1ον)Τα κόμματα του λεγόμενου Δημοκρατικού Τόξου δεν υποστηρίζουν ότι είναι προσηλωμένα στις Δημοκρατικές Διαδικασίες? Επομένως, δεν θα έπρεπε να είναι υπέρ της ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ με την Άμεση ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, δηλαδή ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ? Ερώτημα 2ον)Αφού ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ της Αντιπολίτευσης ήταν ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και κατά της Απόφασης που ελήφθει στη Σύνοδο Κορυφής στις 26/10/2011 για τη ΜΕΙΩΣΗ του Ελληνικού Χρέους, την οποία κατήγγειλαν ως καταστροφική και ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΝΤΑΣ τον Παπανδρέου, τότε ΓΙΑΤΙ τους έπιασε ΑΜΟΚ μόλις άκουσαν την αναγγελία από τον Παπανδρέου για την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ερώτημα προς τον Ελληνικό Λαό: εάν αποδέχεται ή όχι την Συμφωνία για την Μείωση του Ελληνικού Χρέους? Τι φοβήθηκαν? Φοβήθηκε η τότε Αντιπολίτευση μήπως ο Ελληνικός Λαός ψηφίσει εναντίον της Απόφασης για τη μείωση του Χρέους? Μα αυτό δεν ΕΠΙΖΗΤΟΥΣΕ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ? Ερώτημα 3ον)Φοβήθηκε η τότε Αντιπολίτευση, μήπως μας «ΘΥΜΩΣΟΥΝ» η … Μέρκελ και ο Σαρκοζί? Μα αυτοί δεν ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΑΝ μέχρι τότε τον Γ. Παπανδρέου ότι δήθεν ήταν «υποχείριό τους» ενώ οι ίδιοι ήτανε «υπερήφανοι» και «Ελληναράδες»? Ερώτημα 4ον)Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι εάν ο Πολιτικός Κόσμος της χώρας ΥΠΟΣΤΉΡΙΖΕ ΣΥΣΣΩΜΟΣ το Δημοκρατικό Δικαίωμα του Ελληνικού Λαού να αποφασίζει μόνος του για την τύχη του, θα ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ οι ΞΕΝΟΙ να αναμιχθούν τόσο ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ? Έχουν αναρωτηθεί οι Πολιτικοί Αντίπαλοι του ΓΑΠ (εκτός αλλά και εντός ΠΑΣΟΚ) ότι ουσιαστικά ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ των Μερκoζύ? Ότι ουσιαστικά ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ με τους ΞΕΝΟΥΣ και άφησαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό ΜΟΝΟ ΤΟΥ και για ποιο λόγο? Για το καλό της χώρας? Είναι τόσο ηλίθιοι που δεν κατάλαβαν ότι (διά του Δημοψηφίσματος) ο Ελληνικός Λαός θα ήταν ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΟΠΛΟ για την διεκδίκηση καλύτερων όρων εξόδου της χώρας μας από την κρίση ? (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) : ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (που βασίζονται στην απλή λογική): Τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης, δεν έπασχαν από έλλειψη νοημοσύνης. Επικράτησε όμως ο ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ΚΟΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ!!! Και εξηγούμαι : Το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, κατά πάσα βεβαιότητα, θα ήτανε : ΝΑΙ. (Ρίξτε μια ματιά στις τότε Δημοσκοπήσεις. Με όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και σχεδόν όλα τα ΜΜΕ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ, οι Δημοσκοπήσεις έδειχναν το 45% των Πολιτών υπέρ του ΝΑΙ). Εάν δεν σταματούσανε το Δημοψήφισμα, ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΟΥΣ δεν θα είχε προηγούμενο!!! Γιατί: Ο Σαμαράς και η ΝΔ θα είχανε ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να κάνουν ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥΣ νωρίτερα και να ταχτούν ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ. (Είναι αυτονόητο ότι η ΝΔ δεν θα ήτανε δυνατόν να πάει στο Δημοψήφισμα συστήνοντας στους «οπαδούς» της να ψηφίσουν ΟΧΙ). To NAI στο Δημοψήφισμα θα ήταν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ όχι για τη χώρα, αλλά για τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΛΤΙΠΑΓΚΟΥΣ και τα ΔΟΛια ΜΜΕ !!! Το ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα θα σήμαινε : Α.Η χώρα θα είχε ΑΠΟΦΥΓΕΙ την ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ που ακολούθησε (με ευθύνη ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ του Παπαδήμου αλλά του Σαμαρά ο οποίος με τη ΛΥΣΣΑ ΤΟΥ να γίνει Πρωθυπουργός, ζητούσε συνεχώς εκλογές οδηγώντας τη χώρα σε παρατεταμένη ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ) με αποτέλεσμα να πληρώσουμε την πρωθυπουργοποίηση του Σαμαρά με ΑΓΡΙΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΑ Μισθών και Συντάξεων. Β.Ο Σαμαράς ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ και ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΣ. Γ.Οι υπόλοιποι της ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑΣ Αντιπολίτευσης όχι απλώς ΧΑΜΕΝΟΙ αλλά ΚΑΤΑΤΡΩΠΟΜΕΝΟΙ !!! Δ.Τα δε ΔΟΛΙΑ ΜΜΕ, θα είχανε ΦΑΕΙ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ !!! Ε.Και το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ : Ο Παπανδρέου ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ και ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ που θα τον καθιστούσε ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ Πρωθυπουργό της χώρας!!! Εν όψει αυτής της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ (για αυτούς) εξέλιξης, έπρεπε πάση θυσία ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ το Δημοψήφισμα. Και το κατάφεραν με τη βοήθεια της προδοτικής Πέμπτης Φάλαγγας που δρούσε μέσα στο ΠΑΣΟΚ, η οποία νόμισε ότι έτσι θα ξεμπερδέψει από τον ΓΑΠ και τους ΝΕΟΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ (Διαύγεια , open gov , πάταξη της Διαφθοράς κλπ). Για αυτή τη συμβολή τους είναι καλοδεχούμενοι από τα ΔΟΛια ΜΜΕ. Όμως, με αυτές τις μεθοδεύσεις ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ και πολύ σύντομα θα «εισπράξουν» την οργή του Δημοκρατικού Κόσμου. Τελειώνοντας , ο Παπανδρέου με το Δημοψήφισμα, ΤΟΥΣ ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ.- ΥΓ.Όσοι έχουν αντιρρήσεις σε αυτά που υποστηρίζω, περιμένω να διαβάσω τις απόψεις τους, αρκεί να στηρίζονται σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και όχι σε ΓΕΛΟΙΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΗΟΜΩΣΙΑΣ.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Και μην είστε σίγουροι κύριοι ότι οι δημοτικές εκλογες θα γίνουν τον Μάιο. Στους τακτικισμους του Μαξίμου υπαρχει ακομα και η σκέψη για μετάθεση των εκλογών τον Νοέμβριο ή και αργότερα. Κατα πως θα τους βγαίνουν οι δημοσκοπήσεις . Να τα περιμένετε όλα με αυτούς που μπλεξαμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πολύ χαίρομαι που ο Σαμαράς σας κάνει να βλέπετε εφιάλτες! Απλά λύστε μου μια απορία... Ο κουλ Αλέξης δεν λέει ότι όποτε και όπως γίνουν οι εκλογές θα σαρώσει; Περαστικά σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Είναι πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός θεμελιώνει με τις αποφάσεις του την πραγματική δημοκρατία και ξεσηκώνει τόσες αντιδράσεις. Τελικά, ποιοι είναι πιο δεξιοι ο Σαμαράς ή όλοι όσοι αντιδρούν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Από πότε ο πραγματικός εκδημοκρατισμός των πολιτικών διαδικασιών θεωρείται κουτοπονηριά; Συνέλθετε λίγο σας παρακαλώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Από τις αντιδράσεις στα σχόλια αντιλαμβάνομαι πως πραγματικά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Κι αυτό διότι, αντί να παραθέτουμε επιχειρήματα με πολιτική χροιά, κραυγάζουμε επειδή μας χαλάει η μανέστρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή