Συνελήφθη ο Γιώργος Σπανός της ΕΤΕΚΑ για μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου

19.2.14

Ο Πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών EΤΕΚΑ και Πρόεδρος της ομάδας του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της μεγάλης έρευνας που διενεργεί από χθες η Ασφάλεια Αττικής, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 16 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος και υπάλληλοι της εταιρείας, όπως επίσης και δύο υπάλληλοι υπουργείων. Οι προσαγωγές για την υπόθεση έχουν ξεπεράσει τις 30, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με επίκεντρο, κυρίως, τη δυτική Αττική.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας. Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων και στελέχη εταιριών διακίνησης πετρελαίου.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρόκειται για μια σύλληψη-έκπληξη καθώς το όνομα του Γιώργου Σπανού δεν ήταν ανάμεσα σε εκείνα που είχαν ακουστεί στις διάφορες φήμες για το λαθρεμπόριο πετρελαίου που ανθεί στη χώρα μας.

Συγχαρητήρια στις αρχές για το πρώτο σημαντικό βήμα. Ας ελπίσουμε ότι μετά τα μικρομεσαία ψάρια, θα ακολουθήσουν και τα μεγάλα.