Στον ΣΥΡΙΖΑ τους φτύνουν για τον Καρυπίδη και νομίζουν ότι βρέχει

6.2.14



Παρακολουθώ εδώ και μέρες την περίφημη Καρυπιάδα και βλέπω σε ζωντανή μετάδοση ένα κόμμα να ξεφτιλίζεται, αρνούμενο πεισματικά να παραδεχθεί ένα μεγάλο λάθος του. Σπάνια ένα κόμμα έχασε τις εκλογές σε μια περιφέρεια τόσους μήνες πριν αυτές γίνουν.

Ας δούμε όμως τα δεδομένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος του για τη Δυτική Μακεδονία θα είναι κάποιος Καρυπίδης o οποίος μέσα σε λίγα λεπτά αποδείχθηκε ότι ήταν ένας τοπικός δημοσιογράφος-σταρ του αντιμνημονιακού αχταρμά, έχοντας φιλοξενήσει μέχρι και τον Κασιδιάρη ενώ στα ξεχωριστά ταλέντα του περιλαμβάνει και η ετυμολογική ανάλυση λέξεων:


Ο τρόπος που χειρίστηκε την όλη υπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα χειρότερος κι από την ίδια την υποψηφιότητα. Αντί να σπεύσει να σώσει κάπως την κατάσταση, η Κουμουνδούρου επέλεξε να επιτεθεί χωρίς επιχειρήματα σε όσους δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την υποψηφιότητα Καρυπίδη.

Χθες η ανακοίνωση έλεγε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται μαθήματα  σε θέματα που αφορούν τις αντιεθνικιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις του από τον κ. Βενιζέλο και την εναπομείνασα παρέα του».

Σήμερα, η ανακοίνωση πάει ακόμα ένα βήμα πιο πέρα και ταυτίζει τις αντιδράσεις διεθνών εβραϊκών οργανώσεων με τη...Νέα Δημοκρατία! Τέτοια άρνηση παραδοχής του σφάλματος!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εντελώς αναίτια επίθεση» σε βάρος του κόμματος από τον εκτελεστικό διευθυντή της AJC, Ντέιβιντ Χάρις. Τονίζει, μάλιστα, ότι ο τρόπος διατύπωσής του «παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με τις μονταζιέρες του Μεγάρου Μαξίμου και της λεωφόρου Συγγρού».

Το αστείο είναι ότι δεν αποκλείεται σήμερα να ανακληθεί η υποψηφιότητα Καρυπίδη μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και κάπως έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί εκτεθειμένος τόσο για την ίδια την υποψηφιότητα όσο και για τον προκλητικό τρόπο που προσπάθησε σε πρώτο χρόνο να την υπερασπιστεί.

Μάλλον όχι και τόσο έτοιμοι για να...κυβερνήσουν.