Τα ΜΛ-ΚΚΕ της Κεντροαριστεράς

26.2.14


Ρώτησα προχθές εδώ πόσα μέλη έχουν αυτές οι περίφημες κινήσεις της Κεντροαριστεράς και ουσιαστική απάντηση δεν έλαβα.

Μετά την αποχώρηση των 58, το ερώτημα αποκτά διαφορετική σημασία μιας και κάποιοι καθιστούν πια το ιστορικό ΠΑΣΟΚ ισότιμο συνομιλητή ολιγομελών παρεών που αυτοαποκαλούνται «κινήσεις» της Κεντροαριστεράς και δεν εκπροσωπούν κανέναν.

Τρία ερωτήματα λοιπόν για σήμερα και θα επανέλθω:

1) Τι είναι οι Νέοι Μεταρρυθμιστές; Θυμάμαι ότι ξεκίνησαν ως επίσημη τάση εντός ΠΑΣΟΚ εκδίδοντας ένα ενδιαφέρον κείμενο το οποίο είχα προβάλει κι εγώ. Από πότε δεν αποτελούν τάση ενός του ΠΑΣΟΚ; Με το site τους να μην λειτουργεί, ουδείς μπορεί να μάθει περισσότερα.

Aν είναι μια φορά αστείο το να παριστάνουν οι Λοβέρδος-Μόσιαλος-Αηδόνης ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ, είναι 10 φορές αστείο να κάθονται να μιλάνε με το ΠΑΣΟΚ ως μη ΠΑΣΟΚ τα ίδια του τα στελέχη!

2) Πόσα άτομα αποτελούν την Πολιτεία 2012; Πόσα άτομα κομίζει στο τραπέζι της Κεντροαριστεράς η συγκεκριμένη «κίνηση»; Διαβάζω εδώ ότι υπάρχει μια συντονιστική επιτροπή 13 ατόμων στην οποία συμμετέχουν εκτός των άλλων οι κ.κ Σιακαντάρης, Μαραβέγιας και Τούντας. Έπαψαν οι συγκεκριμένοι κύριοι να είναι ΠΑΣΟΚ; Από πότε; Επίσης, ο κ. Χατζημπίρος που εμφανίζεται μέλος του συντονιστικού της Πολιτείας 2012, έχει υπογράψει και στους 58.

3) Τι ακριβώς είναι η Πρωτοβουλία Β; Έψαξα στο Ίντερνετ και δεν βρήκα το παραμικρό. Δεν υπάρχει site, δεν υπάρχει παρουσία στα social media. Τίποτα απολύτως. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Πώς βρέθηκαν στο τραπέζι των «παραγόντων» της Κεντροαριστεράς;

Υπάρχει φυσικά και ένα 4ο ερώτημα που τους αφορά όλους. Τι είδους ιδεολογικές διαφορές έχουν μεταξύ τους; Διαφέρουν τύπου ΚΚΕ-ΜΛ και ΜΛ-ΚΚΕ;