Πιο Βενιζέλος δεν γίνεται

26.2.14


Μετά και την αποτυχία του εγχειρήματος των 58 το οποίο το είχε συστήσει προσωπικά σε ένα ιστορικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναζητά νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Προλαβαίνει άραγε να αποτύχει και σε κάτι ακόμα ή πια τερμάτισε την αποτυχία;

Τι άλλο άραγε μπορεί να καταφέρει; Να τρέχει μόνος του και να βγει δεύτερος; Αυτό παραλίγο να το πάθει στην εσωκομματική διαδικασία που τον ανέδειξε αρχηγό αλλά ευτυχώς φρόντισε να μην έχει αντίπαλο.

Τι άλλο να επιδιώξει; Να είναι ο πιο αντιδημοφιλής πολιτικός στην Ελλάδα; Είναι ήδη! Τον ξεπερνά κατά λίγο μόνο ο Μιχαλολιάκος αλλά κι αυτός είναι στη φυλακή! Να μην μπορεί να κρατήσει ούτε το μισό του 12% που έλαβε τον Ιούνιο του 2012; Μοιάζει να το έχει πετύχει ήδη και προχωράει για πιο κάτω.

Να εξοργίσει ακόμα και τους τελευταίους πρόθυμους συμμάχους του, δηλαδή τους 58; Το έχει ήδη πετύχει. Να μην τον στηρίζουν πια στη Χαριλάου Τρικούπη ούτε οι πιο στενοί άνθρωποι; Το μόνο εύκολο! Το έχει πετύχει ήδη από το συνέδριο του κόμματος.

Τι άλλο μένει; Κανείς δεν ξέρει. Ίσως να το ξέρει ο ιστορικός του μέλλοντος, αυτός που θα μας απαντήσει και συνολικά πως αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να κοροϊδέψει τόσους πολλούς ανθρώπους για τόσο πολύ.

Προσωπικά πάντως, του υποκλίνομαι. Ούτε καν εγώ δεν περίμενα ότι είναι τόσο ακατάλληλος για οτιδήποτε. Στα μάτια μου, τερμάτισε πια την έννοια της αποτυχίας. Υπάρχουν πια οι αποτυχημένοι, οι απόλυτα αποτυχημένοι και ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος.