Άλλο καημό δεν είχε η Τρόικα από το να μείνει εδώ για πάντα

16.3.14

Έχω βαρεθεί να ακούω αυτή την ηλίθια άποψη ότι η Τρόικα «κάνει ό,τι μπορεί για να μας δεσμεύσει», ότι θέλει να μας βάλει σε Μνημόνιο για άλλα 200 χρόνια κ.π.λ.

Εντελώς τυχαία η ρητορική αυτή έχει γίνει φοβερά δημοφιλής τις τελευταίες ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων η κυβέρνηση θέλει να δώσει το πλεόνασμα σε επιδόματα υποψήφιων ψηφοφόρων της αντί να εξοφλήσει με αυτό υποχρεώσεις της και να στηρίξει με κάποιον τρόπο τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους της χώρας.

Η πικρή αλήθεια πάντως για όσους προσπαθούν με το ζόρι να κατασκευάσουν κάποιον βολικό εχθρό είναι ότι οι υπάλληλοι της Τρόικας παρακαλάνε τους προϊσταμένους τους να τελειώνει το μαρτύριο τους στην Ελλάδα.

Θέλουν εδώ και καιρό να ξεμπλέξουν με τους πολιτικούς πολιτικάντηδες της χώρας, κάποιοι το έχουν καταφέρει ήδη. Εξάλλου, είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι το Δ.Ν.Τ προσπαθεί να απεμπλακεί από τη χώρα μας καθώς τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του δυσανασχετούν και οι δικοί του αξιωματούχοι δυσανασχετούν με τη σειρά με τους Ευρωπαίους οι οποίοι επιμένουν ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

Η Τρόικα θα ήταν η πρώτη που θα σηκωνόταν να φύγει από τη χώρα όταν θα εξέλειπαν οι λόγοι παραμονής της σε ελληνικό έδαφος. Θυμίζω σε όσους ξεχνούν ότι η Ιρλανδία έχει ήδη βγει στις αγορές, ήδη από το δικό της μνημόνιο ξεμπερδεύει η Πορτογαλία ενώ κάθε προσδοκία διαψεύδει και η δημοσιονομική προσαρμογή της Κύπρου.

Σας μοιάζει πιο πιθανό το να έχουν κάποιο ειδικό φετίχ με την Ελλάδα οι δανειστές ή το να μην κάνουν καλά τη δουλειά τους ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος;

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.