Ανοιχτή σύγκρουση εντός ΠΑΣΟΚ προκαλεί συνειδητά ο Πάρις Κουκουλόπουλος

10.3.14


Λάδι στη φωτιά του ήδη διχασμένου ΠΑΣΟΚ ρίχνει την επομένη της δήθεν ενωτικής Ελιάς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, μέσα από ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Παραθέτω τα αποσπάσματα της κάπως παραληρηματικής συνέντευξης του στον Real Fm και την Κάτια Μακρή:

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Να φύγουμε λίγο από τα πρόσωπα, να ορίσουμε κάποιες ομάδες στελεχών που έλειπαν; 

Κ. ΜΑΚΡΗ: Ναι, έλειπαν οι Παπανδρεϊκοί ας πούμε, να σας το πω εγώ απλά, έλειπε ο Παπανδρέου, έλειπε ο Μωραίτης, έλειπε ο Σαχινίδης.. 

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν υπάρχουν όλα αυτά.  

Κ. ΜΑΚΡΗ: Τι εννοείτε δεν υπάρχουν; Απολύτως υπάρχουν.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έλειπαν κατ' αρχάς αυτοί που εμπνεύστηκαν το «λεφτά υπάρχουν». Έλειπαν αυτοί που προκάλεσαν λέγοντας ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε». Και έλειπε επίσης και η μοιραία ομάδα που πήρε την καταστροφική για την παράταξη απόφαση, να πάμε μόνοι μας στο μνημόνιο και ν’ αφήσουμε το σημερινό Πρωθυπουργό να παριστάνει τον ανέμελο και αδιάφορο προτείνοντας συνταγές που δεν υπήρχαν.

Άρα λοιπόν η παράταξη έφτασε εδώ που έφτασε γιατί την προσδιόρισαν κάποιες ιστορικές κινήσεις και φράσεις. Το «λεφτά υπάρχουν» και το «όλοι μαζί τα φάγαμε», μας ακολουθούν και σήμερα. Δε φτάσαμε εδώ τυχαία.. 

Κ. ΜΑΚΡΗ: Τον κ. Πάγκαλο, απ’ ό,τι είπε ο ίδιος τουλάχιστον, δεν τον καλέσατε.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούστε, δε φτάσαμε εδώ τυχαία και όλοι όσοι έχουν συμμετοχή σε αυτά  που είπα, στο «λεφτά υπάρχουν», στο «όλοι μαζί τα φάγαμε» και στη μοιραία απόφαση να πάμε μόνοι μας στο μνημόνιο το Μάη του 2010 καλό είναι να μας δώσουν κάποτε μια εξήγηση.

(...)

Κ. ΜΑΚΡΗ: Προφανώς εσείς θα το απαντήσετε αυτό.  Εγώ να σας ρωτήσω: Νέο ξεκίνημα  με τον κ. Σκανδαλίδη να λέει «το ΠΑΣΟΚ πέθανε», υπάρχει ; 

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε, άποψή του είναι με την οποία κραυγαλέα διαφωνώ. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. 

Κ. ΜΑΚΡΗ: Νέο ξεκίνημα  με τον Παπανδρέου να μιλάει για αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ υπάρχει; 

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ.  Σκανδαλίδης πέρα από το ότι πέθανε, είπε ότι είναι καθεστωτικό κόμμα. Έκανε 20 χρόνια Υπουργός, αν αισθάνεται ότι είναι καθεστώς ας κάνει την αυτοκριτική του. Εμένα πιο πολύ αυτό μ’ ενόχλησε  απ’ αυτά που είπε ο κ. Σκανδαλίδης και με αυτό διαφωνώ και σας το λέω με παρρησία δημόσια. Άκου λέει είναι καθεστωτικό κόμμα.. 

(...)

Κ. ΜΑΚΡΗ: Θέλω να ξαναγυρίσω λίγο στην αρχική μας κουβέντα και να ρωτήσω το εξής: Όλο αυτό τώρα τι είναι; Άθροισμα ηγετικών φιλοδοξιών για ένα κόμμα που φλερτάρει με το 4%; Δηλαδή θέλει ο Χρυσοχοΐδης  και βγαίνει σήμερα μπροστά ενώ δεν ήρθε το Σαββατοκύριακο να πάρει την εξουσία, ο Παπανδρέου θέλει να ξαναγυρίσει;

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορεί να διάβαζε το μνημόνιο ο κ. Χρυσοχοϊδης, δεν ξέρω γιατί δεν ήρθε. Έχει κενά, μπορεί να διάβαζε το μνημόνιο, δεν ξέρω τι έκανε το Σαββατοκύριακο. Εντάξει, δικαίωμά του να μην έρθει, δικαίωμα και δικό μας να κρίνουμε ο καθένας. Η πόρτα είναι ανοιχτή και μπορούν όλοι να έρθουν. Υπομονή, η ΕΛΙΑ δε μετρήθηκε μέχρι τώρα δημοσκοπικά. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί ο κ. Κουκουλόπουλος νιώθει ότι δεν τον αγγίζει το «λεφτά υπάρχουν» και το «όλοι μαζί το φάγαμε»; Μπορεί να μου πει τι ακριβώς κερδίζει ο ίδιος ή ο εντολέας αρχηγός του με τέτοιες επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο;

Τέτοια αυτοπεποίθηση πια ότι όταν έχεις μαζί σου τον Μπίστη, τον Αηδόνη και τον Μόσιαλο δεν σου χρειάζεται κανένας άλλος;


--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.