Επιστρέφοντας αιχμάλωτος στην Ιθάκη

20.3.14


Έχω σβήσει και γράψει αυτό το κάτι σαν κείμενο που διαβάζετε γύρω στις 50 φορές. Ξεκίνησα να σας γράψω τι περίπου υπήρξε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τη σημερινή γενιά των 20αρηδων και 30αρηδων φιλάθλων του Παναθηναϊκού (κι όχι μόνο) αλλά σκέφτηκα ότι σήμερα δεν είναι η κατάλληλη μέρα.

Όποιος ξέρει, ξέρει. Όποιος δεν ξέρει, ίσως να μάθει μετά από αυτά που θα συμβούν απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Όποιος θέλει να αρχίσει να υποψιάζεται, ας δει τι συνέβη όταν γύρισε ο Μάικ Μπατίστ, ας δει στα μάτια των τότε συμπαικτών το δέος για όλα όσα συμβολίζει αυτή η ρημάδα λέξη «Panathinaikos» στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Νιώθω ότι όσοι μαζευτούμε απόψε στο γήπεδο, συμμετέχουμε σχεδόν συνειδητά σε ένα ιδιότυπο πείραμα που θα απαντήσει καταφατικά και με τρόπο οριστικό στο ερώτημα αν οι άνδρες κλαίνε. Απόψε θα πρωταγωνιστήσουμε σε ένα remake της Οδύσσειας με τον Οδυσσέα να επιστρέφει στην Ιθάκη μόνο για 2 ώρες ως αιχμάλωτος των Τρώων.

Μέντορας και γενάρχης μας, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έρχεται απόψε στο σπίτι μας για να μας θυμίσει την τέχνη της αγάπης. Μην απορήσετε αν δακρύσουν και οι μπασκέτες.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.