Δήλωση Βενιζέλου κατά της διαφοροποίησης Παπανδρέου στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

31.3.14

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την αρνητική ψήφο που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη διάταξη για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αλλά και για τη δήλωση «παρών» του Απόστολου Κακλαμάνη στο ίδιο άρθρο, δήλωσε τα εξής::

H K.O του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.

Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως  τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.

Κανένα άλλωστε μέλος της Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης  και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.

Οι υποκρισίες και τα  προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.
Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.

13 σχόλια:

 1. Ο αποστάτης μίλησε!
  Γ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ευχή και κατάρα31 Μαρτίου 2014 - 11:10 π.μ.

  Κοίτα μόνο στα αποδυτήρια μην βρεις προπονητή του Τσίπρα τον ΓΑΠ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. κατι εχασες λογω γαπ δεν εξηγητε αλλιωτικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ευχή και κατάρα31 Μαρτίου 2014 - 12:01 μ.μ.

  @ανώνυμος: ακριβώς! Τόπιασες. Αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, τιμή , δημοκρατία, σοσιαλισμό. Μπουκάρησαν βλέπεις η πολιτική απάτη, η οικογενειοκρατία-προσωποποιημένη στα χειρότερα της σαν κληρονομική εξουσία-νασερικά δημοψηφίσματα-το 2004 εννοώ-ΔΝΤ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητέ ευχοκαταραμένε,κατάλαβες γιατί ο Γ.Παπανδρέου χθες δεν ψήφισε με την πρώτη ανάγνωση του ονόματός του? Γιατί είναι πάνω από όλα πατριώτης! Θα μπορούσε να το το είχε γνωστοποιήσει σε 4-5 βουλευτές δικούς του και να είχαν πάει περίπατο όλοι οι κυβερνώντες.Δεν το έκανε γιατί τον διακρίνει υπευθυνότητα και αγάπη για την χώρα αυτή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συγνώμη Βαγγέλη αλλά το ποτήρι θα το πιεις ΟΛΟ !!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ευχή και κατάρα31 Μαρτίου 2014 - 12:45 μ.μ.

  Πράγματι είναι πατριώτης ο ΓΑΠ. Η μητέρα πατρίδα του-οι ΗΠΑ- τού το αναγνωρίζει. Η μητριά πατρίδα του ποτέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ευτυχώς οι εθνικοί επαναδιαπραγματευτες μας έκαναν καλή δουλειά και τώρα περνάνε νόμους υπέρ των ολίγων, τους οποίους επιβάλλει η τρόικα (έτσι λένε οι ίδιοι, τουλάχιστον).
  Αλήθεια, μια που μιλάς πάλι για τα εσωκομματικά, το 2011 ποιος ήταν αντίπαλος του Βαγγέλη Βενιζέλου στις εσωκομματικές εκλογές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ευχή και κατάρα31 Μαρτίου 2014 - 2:45 μ.μ.

  @ασδφγ Μιλάς μάλλον για το 2012. Δεν είναι υπόλογος ο Βενιζέλος για όσους λάκισαν από τα δύσκολα. Προφανώς ο Βενιζέλος παραλάμβανε ένα πτώμα-τα οικονομικά του μόνο είναι αρκετά για το χαρακτηρισμό αυτό. Ο κλεφτοπόλεμος πριν και μετά τις διαδικασίες αλλά η απουσία κατά τη διάρκεια δεν χαρακτηρίζει το Βενιζέλο αλλά τους υπονομευτές. Ο Βενιζέλος ήταν και είναι πάντα ΘΕΣΜΙΚΟΣ. Εξάλλου ούτε από τζάκι προέρχεται ούτε χαριστικά πήρε κάποιο πόστο. Πάντα κατέβαινε στις εκλογές-ήδη από το 1993-ούτε καν στο θεμιτό, λόγω προφανούς αξίας, ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν ζήτησε να βολευτεί. Αλλά σε ένα κόμμα όπου οι μηχανισμοί-δυναστικοί και κομματικοί-βάζαν πλασματικούς όρους επετηρίδας, το ότι ο Βενιζέλος κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να αναδειχθεί, παρόλο ότι ανέλαβε απίστευτα ριψοκίνδυνες αποστολές με ασύμφορο προσωπικά πολιτικό κόστος, δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο έχει συναρπαστική συγκρότηση, πολιτικό ταλέντο αλλά έχει και ψυχή και κότσια. Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει νάμαστε περήφανοι ότι ένα τέτοιο πολιτικό ταλέντο βρίσκεται στις τάξεις του. Η χθεσινή παρέμβαση Βενιζέλου-που μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου γύρισε το χαρτί από τη φοβερή γκάφα Σταμάτη-τον έδειξε σε όλη την εκρηκτικότητα αλλά και αποτελεσματικότητα του πολιτικού του ταλέντου. Ο Τσίπρας-έντρομος και περιδεής-ήταν σαν βρεγμένη γάτα που αδυνατούσε να αρθρώσει κάτι πέρα από άναρθρα νιαουρίσματα. Η μαστοριά του Βενιζέλου δείχνει ένα κοινοβουλευτικό άνδρα ικανό για πολλά δύσκολα. Δεν τού αξίζει να τον υπονομεύουν οι ίδιοι οι σύντροφοι του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η τρέλα δεν πάει στα βουνά!!! Ελλοχεύει στο νομικό μυαλό σου!!
  Και ο ΓΑΠ στον ΣΥΡΙΖΑ!!
  Αυτό θα ήταν μια καλή λύση στο αδιέξοδό σας!!
  Εδώ μιλάμε για πλήρη απώλεια του ελέγχου!!
  Η ομάδα εκδηλώνει συγχυτικά φαινόμενα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Έβρισε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!!
  Ο καλύτερος τρόπος να αμυνθείς είναι η επίθεση.
  Ο υπονομευτής, ο αποστάτης και η παρέα του μιλάει για υπονόμευση!!
  Επέζησε μέχρι τώρα με τις πλάτες της δημοκρατικής παράταξης και του κόμματος!
  τώρα ποιος θα τον σώσει; η ελιά;
  Οι κραυγές του και οι αηδείς κατηγορίες του που δεν έχουν μέτρο και λογική αποτελούν τον ρόγχο του ετοιμοθάνατου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Θα ήθελα να προσθέσω και αρχιμάστορας της διαπλοκής και υπονόμευσης!!
  Κατηγορίες του τύπου «οδήγησες τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση» αποτελούν ενδείξεις σύγχυσης, αμετροέπειας και χαμηλής ηθικής.
  Αντιπολίτευση μέσα στο ίδιο του το κόμμα με αηδείς κατηγορίες και υποβάθμιση του πολιτικού διαλόγου σε τέτοιο επίπεδο δεν έχουν προηγούμενο στην πολιτική ιστορία του τόπου!!
  Ντρέπομαι για το κατάντημα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ο Παπανδρέου ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ ένα μήνα πριν από τις εκλογες του 2004 που ερχόταν συντριβή, χωρίς προηγουμένως να εχει εναντιωθει ή να εχει υπονομευσει τον Σημίτη. Του το πέταξαν στα χέρια και την κοπάνησαν. Όπως και ο Καραμανλής τού παράτησε τη χώρα ένα βήμα πριν την καταστροφή.Ο Βενιζέλος το 2012 απαίτησε να είναι μοναδικός υποψήφιος και να πάρει το δαχτυλίδι χωρίς να πλησιάζουν εκλογές, άσχετα αν ο ίδιος τις επεδίωξε με το ζόρι (έριξε και δεύτερη κυβέρνηση γι αυτό το λόγο).
  Ο Βενιζέλος δε χρειαζόταν το ψηφοδέλτιο επικρατείας. Η ρητορική του δεινότητα και η ετοιμολογία τον έκαναν αμέσως γνωστό και αγαπητό στους ΠΑΣΟΚτζήδες. Ειχε και την ευνοια του Αντρεα. Η εδρα ηταν εξασφαλισμένη και θα εφερνε και νεους ψηφοφορους.( Τότε, γιατί τώρα διώχνει και τους παλιούς )
  Τώρα, όσον αφορά τα της Βουλής, δεν ειδα το σκηνικό, αλλά δεν αμφιβάλλω ότι όντως έτσι θα έγιναν... Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ Τσίπρα και Βενιζέλου. Κρίμα όμως που δεν τα κάνει αυτά και στο Σαμαρά.... Εκεί θα ήταν τα πραγματικά δύσκολα. Όχι απέναντι σε κάποιον που προσπαθεί να ΜΗ γίνει πρωθυπουργός. Τα δύσκολα είναι να φέρει στον ίσιο δρόμο το Σαμαρά. Αλλά δεν...
  Όσο για την υπονόμευση, ας μη φέρνει νόμους που στηρίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Κι αν φέρνει, να μη λέει ότι τον ανάγκασε η Τρόικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή