Αποτυγχάνουν προς το παρόν οι κομματικές υποψηφιότητες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

10.3.14


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research για λογαριασμό του χθεσινού ΒΗΜΑτος της Κυριακής εν όψει των εκλογών της Αυτοδιοίκησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για την Περιφέρεια Αττικής η έρευνα δείχνει προβάδισμα του Γιάννη Σγουρού στον α' γύρο με ποσοστό 23,9%. Ακολουθούν: Ρένα Δούρου 18,6%, Γ.Κουμουτσάκος 12,2%, Θ.Παφίλης 7,8%, Π.Χαϊκάλης 6,1%, Ηλ.Παναγιώταρος 5,1%, Ν.Νικολόπουλος 3,4% και Β.Οικονόμου 3,2%.

Τα στοιχεία για τον β' γύρο εμφανίζουν επικρατέστερο για την περιφέρεια Αττικής τον σημερινό περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό.

Στον δήμο της Αθήνας ο Γιώργος Καμίνης προηγείται στον πρώτο γύρο με ποσοστό 25,8%. Ακολουθούν οι Αρης Σπηλιωτόπουλος με 14,5%,ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 14,3%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 11,6%, ο Νικήτας Κακλαμάνης με 9,7%, ο Νίκος Σοφιανός με 6,5%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 3,7%, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με 1,9%.

Τα στοιχεία για τον β' γύρο δείχνουν επικράτηση του Γιώργου Καμίνη.

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του νυν περιφερειάρχη και «αντάρτη» της ΝΔ του Απόστολου Τζιτζικώστα έναντι του υποψηφίου του κόμματος Γιάννη Ιωαννίδη. Ο κ. Τζιτζικώστας καταλαμβάνει ποσοστό 23,8% και ακολουθούν: Γιάννης Ιωαννίδης 18,5%, Μάρκος Μπόλαρης 10,6%, Δέσποινα Χαραλαμπίδου 9,4%, Γιάννης Ζιώγας 4%, Ν.Χρυσομάλλης 2,1% και Μ.Τρεμόπουλος 2%.

Τα στοιχεία για τον β' γύρο δείχνουν επικράτηση του Απ.Τζιτζικώστα.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην πρόθεση ψήφου στον α' γύρο, ο Γιάννης Μπουτάρης έρχεται πρώτος με ποσοστό 42,3% και ακολουθούν: Στ.Καλαφάτης 22,7%, Τρ.Μηταφίδης 9,2%, Αρτ.Ματθαιόπουλος 3,2%, Γ.Δελλής 3,1%, Χ.Παπαγεωργίου 2,2%, Ελεάνα Ιωαννίδου 1,9% και Μ.Ιωαννίδου 1,5%.

Τα στοιχεία για τον β' γύρο δείχνουν επικράτηση του Γ.Μπουτάρη.

Με λίγα λόγια, κερδίζουν κυρίως οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ του 2010 που προσπαθούν να ξεφορτωθούν το χρίσμα του σημερινού ΠΑΣΟΚ και ο «αντάρτης» Τζιτζικώστας που στηρίζεται κι από ένα κομμάτι των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2010.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablets από το iTunes κι από το Google Play.