Ο χαμένος χρόνος των πολιτικών

29.3.14


Αν διαβάσετε με προσοχή τις επιμέρους διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, θα διαπιστώσετε ότι καταργούνται ακόμα και ρυθμίσεις νόμων που ψηφίστηκαν το 2012 και το 2013, δηλαδή από αυτήν την κυβέρνηση.

Η ίδια η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παύει να προστατεύει συντεχνίες και συμφέροντα που στην αρχή της θητείας της προσπάθησε να προστατεύσει, κάτι που για ακόμα μια φορά δείχνει ότι κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον χρόνο.

Η Νέα Δημοκρατία που τώρα αναιρεί τον εαυτό της είναι το ίδιο κόμμα που έδινε μάχη χαρακωμάτων κατά ακριβώς των ίδιων αλλαγών που προωθούσε κάποτε απολύτως μόνο του το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Τότε που ο Αντώνης Σαμαράς ούρλιαζε ότι δεν δίνει συναίνεση στο λάθος.

Το ερωτήματα που προκύπτουν είναι κάτι παραπάνω από εύλογα: Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν το 2009 η Νέα Δημοκρατία και άλλες δυνάμεις είχαν στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου; Πόσα περισσότερα θα είχε πετύχει η χώρα; Πόσο χαμηλότερο θα ήταν το συνολικό κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής;

Μήπως θα είχαμε βγει ήδη στις αγορές όπως έχουν ήδη κάνει άλλες χώρες που κάποτε βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση με εμάς; Θυμηθείτε τι δήλωσε πρόσφατα εδώ ο Όλι Ρεν.


--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.