Βουλευτής Χρυσής Αυγής: Ανεξαρτητοποιούμαι, δεν ήξερα για τα εγκλήματα μελών του κόμματος

15.3.14


Ο Βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος έστειλε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη επιστολή με την οποία δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

 Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ο υπογεγραμμένος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, βουλευτής Λάρισας, με την παρούσα σας δηλώνω την αποχώρηση μου από την κοινοβουλευτική ομάδα «Λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» και σας δηλώνω ότι παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής.

Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές.

Στη σημερινή μου δήλωση θα ήθελα να είχα προβεί νωρίτερα, αλλά δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον. Το αποφάσισα όμως γιατί δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές.»

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μου είναι τρομερά δύσκολο να πιστέψω ότι ο συγκεκριμένος κύριος δεν ήξερε τι γινόταν γύρω του αλλά παρ' όλα αυτά η ανεξαρτητοποίηση του αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για τη Χρυσή Αυγή.

Το μόνο που μπορώ να του αναγνωρίσω είναι ότι παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο αποχωρώντας με τόσο ηχηρό τρόπο από μια εγκληματική οργάνωση που και στο παρελθόν έχει στραφεί με μεγάλη λύσσα κατά πρώην στελεχών της, αν και είναι αμφίβολο αν αυτό νομικά θα τον βοηθήσει σε κάτι.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.