Διαψεύδει επίσημα το ΠΑΣΟΚ ότι ο Βενιζέλος πάει για Επίτροπος

15.3.14

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Με εντυπωσιακή  επιπολαιότητα αναπαράγονται από μία συγκεκριμένη κατηγορία μέσων ενημέρωσης σχόλια περί δήθεν πιθανής ανάληψης καθηκόντων μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Κι αυτό, παρά την κατηγορηματική διάψευση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ που θεώρησε αστεία τα σχετικά δημοσιεύματα.

Η αναπαραγωγή αυτού του είδους μυθευμάτων συνιστά ευθεία προσβολή προς τη δημόσια στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου καθ' όλη την περίοδο της κρίσης κατά την οποία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι προτάσσει μόνο το συμφέρον του τόπου και την ανάγκη σταθερότητας, προκειμένου να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση και το μνημόνιο και να επανέλθει σε μία κατάσταση ευρωπαϊκής κανονικότητας. Για το λόγο αυτό, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ παρακαλεί κάποιους που  με ευκολία αναπαράγουν τα φτηνά  αυτά σενάρια να σκεφτούν πόσο ανόητα και αντιφατικά είναι σε σχέση με το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του.

Εάν ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ως βασικό του ενδιαφέρον την πολιτική του σταδιοδρομία θα είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν επιλογές  «ωφέλιμες» ίσως και χωρίς πολιτικό κόστος  για τον ίδιο, αλλά όχι για τη Χώρα και για τη Δημοκρατική Παράταξη. Δεν το έκανε όμως και  δεν θα το κάνει ποτέ, εις πείσμα όσων θέλουν να τον μετρούν με τα δικά τους κριτήρια.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πάντως, όποιος στοιχειωδώς έχει μια επαφή με τις Βρυξέλλες, γνωρίζει καλά ότι η Ευρώπη θα έκανε τα πάντα για να μην έχει για 5 χρόνια θεσμικό συνομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον άνθρωπο χάρη στον οποίων πλούτισαν οι ψυχαναλυτές όσων πολιτικών και τεχνοκρατών συμμετείχαν σε Eurogroup.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.