Καλή είδηση για το ελληνικό χρέος: Η Μέρκελ απειλείται λιγότερο από τους ευρωσκεπτικιστές

28.3.14


Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ δεν απειλούνται από τους ευρωσκεπτικιστές της AfD. Αυτό διευκολύνει τη διαχείριση της «ευρωκρίσης» και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Παρά τις αστοχίες, το σκάνδαλο Εντάτι και τους ατυχείς χειρισμούς κρισίμων θεμάτων κατά τις πρώτες 100 ημέρες του κυβερνητικού συνασπισμού, οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ εξακολουθούν να προηγούνται στην προτίμηση των Γερμανών ψηφοφόρων. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των Stern και RTL, η συμμαχία των χριστιανικών κομμάτων, CDU/CSU παραμένει το ισχυρότερο πολιτικό σχήμα, εξασφαλίζοντας περίπου 41% στην πρόθεση ψήφου. Οι κυβερνητικοί της εταίροι, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), συγκεντρώνουν για τρίτη συνεχή εβδομάδα 23%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η «καθήλωση» του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία» (AfD). Το κόμμα αυτό, που αντιτίθεται στα «πακέτα διάσωσης» και στο ευρώ, ασκώντας δριμεία κριτική στους Μέρκελ-Σόιμπλε για την διαχείριση της «ευρωκρίσης, φαίνεται πως δεν θα μπορέσει να απειλήσει τους Χριστιανοδημοκράτες στις επικείμενες ευρωεκλογές. Οι δημοσκοπήσεις το θέλουν κοντά στο 5%, μολονότι ένα μέρος του εκλογικού σώματος ασπάζεται τις επιφυλάξεις του όσον αφορά την διαχείριση της «ευρωκρίσης». Όλα, ωστόσο, δείχνουν ότι οι Γερμανοί, στην πλειονότητά τους, εμπιστεύονται την Άγκελα Μέρκελ και την ευρωπαϊκή της πολιτική.

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Deutsche Welle εδώ.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.