Αυτό που δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ του 44% με τους Καμίνη-Μπουτάρη κι αυτό που κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ

5.3.14


Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε συνέντευξη του, επιτέθηκε στον Γιώργο Καμίνη με τη φοβερή κατηγορία ότι υπήρξε «ο εκλεκτός του Γιώργου Παπανδρέου».

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«O κ. Καμίνης με κατηγορεί ότι είμαι μία κομματική υποψηφιότητα και ότι ο ίδιος είναι μία ακομμάτιστη υποψηφιότητα. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάει ο κόσμος είναι ότι ο κ. Καμίνης είναι ο εκλεκτός του κ. Βενιζέλου, ήταν ο εκλεκτός του κ. Παπανδρέου. Αν ο ίδιος ντρέπεται να το πει, θα του το θυμίζουμε εμείς. Να είναι σίγουρος ότι θα το θυμάται και ο κόσμος».

Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση από το σχόλιο του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή στο Facebook:

O υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα, με ταχύρρυθμα μαθήματα αλαζονείας και σκουρλετικές φθηνιάρικες ατάκες, προφανώς αδυνατεί να κατανοήσει ότι το ΠΑΣΟΚ του 2010 με ποσοστό πολλαπλάσιο απο αυτό που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε κομματικές επιλογές.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιλέξαμε το 2010 να στηρίξουμε υποψηφιότητες πραγματικά υπερκομματικές, με χαρακτηριστικά μεταρρυθμιστικά, προοδευτικά, ανεξαρτησίας, σοβαρότητας. Τον ΚΑΜΙΝΗ και τον ΜΠΟΥΤΑΡΗ. Και δικαιώθηκαν κυρίως οι πολίτες που έκαναν την ανατροπή. Πραγματικοί υπηρέτες της τοπικής αυτοδιοίκησης σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Χωρίς κομματικό καπέλο , έπαρση και εξαρτήσεις. Χωρίς παραληρήματα α-λα Δούρου για "καλό αντιμνημονιακό μάζεμα σκουπιδιών" ούτε πρόβα τζενεράλε για την εξουσία.

Γι' αυτό και οι σημερινές επιλογές τους σε Δήμους και Περιφέρειες, παρά το εύφορο γι' αυτούς έδαφος, δεν απέχουν - δυστυχώς για όλους - από το παρελθόν τους, λειτουργώντας με λογικές του 3% . Η δήθεν καθαρότητα σε επίπεδο αυτισμού.