Ο Βενιζέλος έχει ήδη εξασφαλίσει την καλή επιτυχία του Ποταμιού

4.3.14


Σύμφωνα με το σύνολο των δημοσκοπήσεων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο πιο αντιπαθής πολιτικός αρχηγός που βρίσκεται εκτός φυλακής. Τον ξεπερνά για πολύ λίγο ο Νίκος Μιχαλολιάκος για προφανείς λόγους.

Είναι ο άνθρωπος που επί των ημερών του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο χώρος της Κεντροαριστεράς διαλύθηκε σε 1.000 κομμάτια και η απόλυτα αποτυχημένη θητεία του στην ηγεσία του ιστορικού κόμματος επέτρεψε στον καθένα να πιστεύει ότι μπορεί φτιάξει κι από ένα κόμμα. Από τον Λοβέρδο και τον Μπίστη, μέχρι τον Μόσιαλο, τον Αηδόνη και εσχάτως τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλαδή ο μόνος λόγος που υπάρχει σήμερα το Ποτάμι και τόσες άλλες κινήσεις, έγινε ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που επιτέθηκε με τέτοιο τρόπο στο εγχείρημα του γνωστού δημοσιογράφου. Όλοι οι άλλοι είχαν τη στοιχειώδη ευφυΐα να μην εκτεθούν επιτιθέμενοι σε έναν συμπαθή τηλεοπτικό αστέρα.

Πιστεύω ότι μετά από μια τόσο απογοητευτική συνέντευξη Τύπου, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερο δώρο. Όποιος και να δέχεται επίθεση από τον Βενιζέλο, γίνεται αυτόματα συμπαθής, ακόμα κι αν η κριτική που του ασκείται είναι λίγο-πολύ σωστή.

Αντί λοιπόν ο Βενιζέλος να σκεφτεί ότι χάρη στον ίδιο έχουμε φτάσει στο σημείο να μετατρέπονται μέχρι και τηλεοπτικές εκπομπές σε κόμματα για να πάρουν το ακροατήριο που κανονικά θα έπρεπε να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ, αντί να μας αδειάσει τη γωνιά, επέλεξε να επιτεθεί με τρόπο κομπλεξικό στον Σταύρο Θεοδωράκη, αρνούμενος να προσπαθήσει να ερμηνεύσει το φαινόμενο.

Εξάλλου, ο Σταύρος Θεοδωράκης χρωστάει τα πάντα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά καθώς ήταν ακριβώς εκείνοι που αποφάσισαν ότι η Ελλάδα στις Ευρωεκλογές θα αντιμετωπιστεί ως μια περιφέρεια και επαναφέροντας και τον σταυρό, άνοιξαν τον δρόμο για κάθε εκπομπή να γίνει κόμμα.

Σήμερα, ο Θεοδωράκης, αύριο ο Τράγκας, μεθαύριο κάποιος άλλος. Ο Μπερλουσκονισμός δεν κρατάει πάντα σακίδιο και σημειωματάριο κι όσο υπάρχουν Βενιζέλοι, τόσο θα εδραιώνεται.