Παπανδρέου: Αδιανόητο ότι το ΠΑΣΟΚ επέτρεψε τον διορισμό Παπαθανασίου στα ΕΛ.ΠΕ

1.3.14


Ανακοίνωση για τον προκλητικό διορισμό του Γιάννη Παπαθανασίου στα ΕΛ.ΠΕ εξέδωσε πριν από λίγο και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με σαφείς αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά:

Η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει Πρόεδρο στα Ελληνικά Πετρέλαια, τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου, είναι μιά ακόμη απόφαση που έρχεται να προστεθεί σε μιά σειρά άλλων απαράδεκτων αποφάσεων, οι οποίες προκαλούν εντονότατο προβληματισμό ως προς τη στόχευσης τους, αλλά και αγανάκτηση, καθώς έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις επίπονες προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών, για να βγει η χώρα από τη κρίση και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

Βεβαίως, το ζήτημα δεν είναι ο κ. Παπαθανασίου.

Είναι οι αντιλήψεις, οι νοοτροπίες και οι συμπεριφορές που επικράτησαν στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ελλειμμάτων και τη διόγκωση του χρέους, τα ψευδή στατιστικά στοιχεία των δημοσιονομικών μεγεθών και βεβαίως, την αναξιοπιστία της χώρας διεθνώς, όλα αυτά δηλαδή, που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση.

Ο κ. Παπαθανασίου, με τις επιλογές του και τις αποφάσεις του ως Υπουργός Οικονομικών, συνέβαλε σε αυτήν την καταστροφική πολιτική. Μια πολιτική, που έπληξε το δημόσιο συμφέρον και δεν σεβάστηκε τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

Σε αντίθεση με την διαφάνεια που προσπάθησε – παρά τις δυσκολίες λόγω της κρίσης -, να εμπεδώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όπως, για παράδειγμα, στην διαχείριση και την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, με την διαμόρφωση σαφούς ρυθμιστικού περιβάλλοντος, με την εισαγωγή διαφανών κανόνων και διαδικασιών, που διασφαλίζουν τον πλούτο της χώρας και επιβάλλουν καθαρούς όρους στην αξιοποίηση του, κάτι που όλοι σήμερα αποδέχονται, παρά την σκόπιμη, αν και φαιδρή συνωμοσιολογία που αναπτύχθηκε.

Η κυβέρνηση Καραμανλή, της οποίας τελευταίος Υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Παπαθανασίου, παρέδωσε έλλειμμα κοντά στο 16%, ενώ λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές του 2009, με δική του ευθύνη, η αρμόδια Ελληνική Αρχή ενημέρωνε επισήμως την Eurostat, πως το έλλειμμα θα ανέρχονταν σε μόλις 6%.

Παρέδωσε χρέος διπλάσιο από αυτό που παρέλαβαν οι κυβερνήσεις Καραμανλή.
Κατέστησε τη χώρα διεθνώς αναξιόπιστη, με τα ψευδή στατιστικά στοιχεία, ενώ παράλληλα απέκρυπτε συνειδητά, μαζί με τον τότε πρωθυπουργό, την αλήθεια σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας από τον Ελληνικό λαό.

Υπενθυμίζεται ότι, πλέον, τα πραγματικά στοιχεία των δημοσιονομικών μεγεθών, φέρουν την υπογραφή του σημερινού Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην εισηγητική έκθεση του περσινού προϋπολογισμού και την ψήφο του τότε Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Σήμερα, η κυβέρνηση, με την επιλογή της, επιχειρεί να οδηγήσει στη σιωπή της λήθης τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, τους υπεύθυνους που με τις πράξεις τους έσπρωξαν τη χώρα στο χείλος μιας εθνικής καταστροφής και μαζί, να επιβραβεύσει ό,τι και όποιους έσπρωξαν την Ελλάδα στην ομηρία των δανειστών της.

Και είναι αδιανόητο, ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνητικός εταίρος, επέτρεψε να υπάρξει αυτή η επιλογή. Το ΠΑΣΟΚ, που σήκωσε μόνο του το βάρος της αντιμετώπισης της κρίσης που άλλοι προκάλεσαν – και στη συνέχεια, ανερυθρίαστα, όχι μόνον ήταν απόντες αλλά και στέκονταν απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Αν η κυβέρνηση κατανοεί τη σημασία της επιλογής της αλλά παρά ταύτα αδιαφορεί για αυτό, φέρει τεράστιες πολιτικές και ηθικές ευθύνες, οι οποίες πρέπει να της καταλογιστούν.
Αν δεν κατανοεί τη σημασία της επιλογής της, τότε εκθέτει τη χώρα σε νέους κινδύνους και έχουμε όλοι χρέος να την προειδοποιήσουμε.

Σε κάθε περίπτωση, δείχνει ότι αδιαφορεί για τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων. Αναπαράγει αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές του παρελθόντος.
Έχει μόνον μία επιλογή. Να πάρει πίσω την απόφασή της.

28 σχόλια:

 1. ευχή και κατάρα1 Μαρτίου 2014 - 2:01 μ.μ.

  Το ΠΑΣΟΚ-το ΠΑΣΟΚ των 153 εδρών παρεμπιπτόντως-επέτρεψε τον διορισμό του εμβληματικού Βορίδη στη θέση του Υπουργού Συγκοινωνιών το Νοέμβρη του 2011. Κανένα βέτο, καμιά επιφύλαξη. Κι όμως το τότε κόμμα του Βορίδη μπορούσε άνετα να μην είναι καν στην κυβέρνηση. Αλλά ήταν πεπρωμένο με το έλεος ενός Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να βρει δικαίωση ο πιο συγκροτημένος νεοφασίστας που είχε ποτέ η Ελλάδα-συγκροτημένος σαν νεοφασίστας, να το ξεκαθαρίσουμε. Θυμάμαι μάλιστα με πόση επιμέλεια και σπουδή έσπευσε ο καημένος ο Σταύρος ο Θεοδωράκης-πάντα στη γραμμή του Γιώργου!- και έκανε μια αγιοποιητική του σκληροπυρηνικού αυτού φασίστα εκπομπή, όπου το επιμύθιο της-στο οποίο μας βοήθησε με την χαρακτηριστική του γλωσσοδιαροϊκή ευγλωττία ο πάντα αμίμητος Μίμης Ανδρουλάκης-ήταν ότι ήταν μικρός τότε ο καημένος και δεν ήξερε, φέρνοντας στη μνήμη τη μνημειώδη μορφή ενός κοιλαρά αρχιεπισκόπου που στη Χούντα των βασανιστηρίων τόχε ρίξει στο χοντρό δούλεμα-ουπς! διάβασμα θέλω να πω.Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου νομιμοποίησε το σκληροπυρηνικό νεοφασισμό ενός δόκιμου ακροδεξιού, ενός σαλονάτου ναζιστή, με χαρισματικό κοινωνικό προφιλ και όχι μπακαλίστικο παρελθόν σαν τον ροζ ξενοδόχο. Ο αιώνιος Γιώργος Παπανδρέου, ο ακριβός στα πίτουρα αλλά φτηνός στο αλεύρι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ποια μεγαλοοικογένεια τον τοποθέτησε εκεί? Η κυβέρνηση γιατί υποκλίνεται στις προτροπές των εχόντων και κατεχόντων ? Τι είδους δοσοληψίες είναι αυτές? Πότε θα βάλουμε μυαλό? Ποιοι διοικούν αυτή την χώρα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάθε φορά ξεπερνάς τον εαυτό σου...
  Περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο σχόλιό σου που θα συγκρίνει άσχετες μεταξύ τους καταστάσεις, πρόσωπα και γεγονότα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όσο δεν προωθείται η εσωκομματική δημοκρατία, αλλά θριαμβεύει η καμαρίλα και η αναξιοκρατία, η σταυροδοσία θα είναι απαραίτητη. Ασχέτως του ποιος την εισηγείται και για ποιους λόγους. Είναι μέτρο της εκλογικής νομοθεσίας που υπάρχει ήδη από την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ. Τόσα χρόνια που υπήρχε λίστα, όλα ήταν καλά λοιπόν; Ας θυμηθούμε τις στελεχάρες που επέλεξαν (λάθος, επέβαλαν) ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις προηγούμενες Ευρωεκλογές.  ΥΓ. "Διαιώνιση του συστήματος" δεν ήταν και το 4-2-1 που δέχτηκες με χαρά μόλις πέρσι, μπαρμπα-Φώτη υποκριτή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μεγάλε μόλις διάβασε το σχόλιό σου ο παππούς μου (85 ετών) είπε ότι είσαι βαθιά νυχτωμένος! Τι να εννοούσε ο άνθρωπος ? Τώρα που στο γράφω μου λέει ότι πήρες και πιστοποίηση ISO ....... αλλά δεν συγκράτησα τον αριθμό. Μάλλον έχει δίκιο ο παππούς !!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ ευχή και κατάρα

  Θόλωσε όσο θέλεις την εικόνα . Η εικόνα ήταν ΜΙΑ .
  Ενας πυροσβέστης χτυπάει ΜΟΝΟΣ την φωτιά,
  ενώ οι άλλοι είναι συνεμπρηστές είτε το παίζουν θεατές .


  Οταν ΠΟΛΕΜΑΣ περίπου ΜΟΝΟΣ και οι 153 "σφαίρες λιγοστεύουν"

  αρχίζεις και πετάς ότι βρεις μπροστά σου, γιά να συνεχίσεις .

  ( Σημ. γιατί ήθελε 180 ο ΒΒ γιά το μνημόνιο ? γιά να ρίξει τον ΓΑΠ
  γιατί δεν ήθελε ο ΒΒ το δημοψήφισμα ?, γιατί ο λαός δεν θα έριχνε τον ΓΑΠ ),

  "εθχή και κατάρα"

  Δεν είσαι ευχή, είσαι μόνο κατάρα
  Μ.Μ.Ε., είτε δεξιά είτε τσιριζαίικη. αδιάφορο .

  Θ.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. αγαπητά βενιζελόπαιδα, θα ήταν προτιμότερο αντί να αντιπολιτεύεστε ακόμη το Γιώργο να ζητήσετε άμεσα την παραίτηση παπαθανασίου. το καλύτερο βέβαια θα ήταν να ξεκουμπιστείτε και σεις μαζί. αλλά βέβαια αυτό προϋποθέτει τσίπα που ούτε ο αρχηγός σας ούτε οι ίδιοι διαθέτετε. ανατρέψατε έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό, διαλύσατε μια ολόκληρη παράταξη, βάλατε σε περιπέτειες τη χώρα, αποδεικνύεστε ανίκανοι για συνθέσεις και κάθε μέρα που περνά απλώς επιβεβαιώνει την αναισχυντία της ομαδούλας του πραξικοπηματία.


  υ.γ. όσο για το ποιος ευθύνεται για τη συμμετοχή βορίδη και άδωνη στην κυβέρνηση αφήστε τις εξυπνάδες. εσείς ρίξατε τον εκλεγμένο πρωθυπουργό, εσείς συμπράξατε με το σαμαρά και τον καρατζαφέρη στο πραξικόπημα του νοεμβρίου, εσείς οδηγήσατε τους φασίστες στην κυβέρνηση, εσείς στηρίζετε με νύχια και με δόντια τον ηγέτη της ακροδεξιάς στην εξουσία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γιώργο πρέπει επιτέλους να αφήσεις τις δηλώσεις και να δώσεις το σύνθημα για την ανασυγκρότηση της παράταξης. όπως αποδεικνύεται καθημερινά είσαι ο μόνος που μπορεί να το κάνει. όλοι οι άλλοι είναι είτε απίστευτα καιροσκόποι, είτε ανίκανοι. ξεκίνα λοιπόν. το χρωστάς σε όλους όσους σε στήριξαν και εξακολουθούν να σε στηρίζουν με κόστος. δεν έχεις το δικαίωμα άλλης αργοπορίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ευχή και κατάρα1 Μαρτίου 2014 - 3:45 μ.μ.

  Νομίζω ότι το θέμα της ανάρτησης είναι πότε το ΠΑΣΟΚ είναι αδιανόητο να επιτρέπει ή όχι διορισμούς ανεπιθύμητων ή όχι προσώπων. Όταν είναι ακόμη ισχυρό και μπορεί να βάζει όρους ή στην αντίθετη περίπτωση. Όταν πρόκειται να επιτρέπει από θέση ισχύος να γίνονται κάποιοι ακόμη και Υπουργοί ή όταν από θέση αδυναμίας να ασχολείται με το συγκρτικά επουσιωδέστατο του διορισμού κάποιου στη Διοίκηση ενός Οργανισμού. Επειδή ο Παπανδρέου -μαζί με τον Παπακωνσταντίνου φυσικά! στήριξε πολλά-κυρίως επικοινωνιακά αλλά όχι μόνο, έχει και ζουμί η Ιστορία-στη πάση θυσία καταρράκωση της αξιοπίστίας της χώρας, δεν σημαίνει ότι ακόμη και σήμερα, μετά τα τραυματικά βιώματα που παρήγαγε η άφρονη και εκ των πραγμάτων αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική του, θα πρέπει να συνεχίσουμε να τον ακολουθούμε στο μελαγχολικό του κατήφορο, στον οποίο δυστυχώς παρέσυρε κι άλλους που δεν τού έφταιγαν σε τίποτα, πέρα από το ότι κάποιοι από αυτούς έκαναν το ασυγχώρητο έγκλημα καθοσιώσεως να τον έχουν ψηφίσει. Για να μη μας το παίζει λοιπόν κήνσορας και τιμητής των πάντων καλό είναι από καιρό σε καιρό να του θυμίζουμε τα ατοπήματα του για να μην μας κουνάει πολύ το δάχτυλο που το χρειάζεται για πολύ κρισιμότερες για τον ίδιο περιπτώσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ευχή και κατάρα1 Μαρτίου 2014 - 5:35 μ.μ.

  Μμμμάλιστα! Στο μεταξύ είδα μια δημοσκόπηση-*εσμένες τις έχω αλλά το ποσοστό που δίνουν σ'αυτούς που επιθυμούν σταυροδοσία είναι κάπου στο 75% και μάλλον πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι η πλειοψηφία-δημοκρατικά αναμενόμενο άλλωστε-είναι αντίθετη στην αριστοκρατική αντίληψη του πολιτικού κληρονόμου του Λεωνίδα Κύρκου-τα πολιτικά ρετιρέ όπως προσφυώς τα είχε αποκαλέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν κοίταξα στην δημοσκόπηση τα ποσοστά του ευπατρίδη: το ένστικτο μου μού είπε ότι δεν χρειάζεται να χασομερώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. καλα κουλουμα.....1 Μαρτίου 2014 - 6:02 μ.μ.

  Να θυμίσω στον Γιώργο ότι τον Παπαθανασίου τον διόρισε ο πρώην εκλεκτός του και σημερινός γλυψιματίας του Σαμαρά (ούτε καν του Βενιζέλου) αποτυχημένος υπουργός κος Μανιατης. Θα υπενθυμίσω μια παλαιότερη έκφραση του φίλου μου Παραπολιτικού: "που τους βρήκες όλους αυτούς ρε ΓΑΠ" χωρίς βέβαια να ρίχνω την ευθύνη στον Γιώργο για τον διορισμό, αλλά αυτός μας τον κουβάλησε τον Μανιάτη, γνωρίζοντας και το ένδοξο παρελθόν του δίπλα στον Βερελή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ασε μας καημένε Θάνο...1 Μαρτίου 2014 - 6:10 μ.μ.

  Στάζουν παρακμή και όσοι όντας νέοι στη ηλικία και υπερφιλόδόξοι, παλαιοκομματικοί όμως στα μυαλά, διαμαρτύρονταν και απειλούσαν με καταψήφιση επειδή θα καταργούνταν το ΤΕΙ του χωριού τους με είκοσι φοιτητές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ρε φιλε
  κι εμεις ΠΑΣΟΚ ειμαστε καθι μάλιστα οχι ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟ.
  Μπορείς να μου λύσεις μία απορία;
  ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΝ ΓΑΠ,


  ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΝ.
  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Έχεις τεράστιο πρόβλημα! Είσαι και ανημέρωτος και διαστρεβλωτής! Χρειάζεσαι ενέσιμα επειγόντως,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. προς ευχή και κατάρα

  Είναι θράσος αγαπητέ μου και ασχετοσύνη
  μεγάλης κλίμακας να υποστηρίζεις ότι Ο ΓΑΠ έβαλε στην κυβέρνηση τον Βορίδη!!

  Ξεχνάς ή έχεις αμνησία επιπέδου αλτσχάϊμερ
  ότι ο κ. Βορίδης έγινε υπουργός επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Καρατζαφέρη

  Όσο για το Δημοσιογράφο του ΜΕΓΑ φυσικό
  είναι να δέχεται εντολές από το κανάλι του που πολέμησε με λύσσα τον ΓΑΠ. Είσαι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Έτσι είναι, αφού ο ΓΑΠ στήριξε πολλά στην πάση θυσία καταρράκωση της αξιοπίστίας της χώρας, ο Παπαθανασίου δικαιούται την πανηγυρική επιστροφή στα κοινά...
  Αν δε μας είχε ξεφτιλίσει διεθνώς μαζί με τον ΠΑΠ, θα μπορουσε να διαμαρτυρηθεί... Αλλά τώρα, καλύτερα να το βουλώσει...
  Πήγαινε ο ΓΑΠ, πριν γίνει πρωθυπουργός, και κατέθετε ψευδή στοιχεία στους ξένους, έγραφε τα μέτρα που θα έπαιρνε σε χαρτοπετσέτες, εξαιτίας του βγήκε το ανέκδοτο Greek Statistics... Tι να πρωτοθυμηθούμε... Και μετά, όταν επιτέλους άρπαξε την πρωθυπουργία, έρχεται μετά από μια βδομάδα ο Αλμούνια και λέει δημοσίως The party is over... Ο ΓΑΠ έφταιγε γι αυτή την εικόνα εξευτελισμού...
  Και πώς αντιδρά σε αυτό; Πάει και μας κατηγορεί για διεφθαρμένους σε όλο τον κόσμο, μας ξεφτιλίζει... Ενώ, αν ήταν άλλος στη θέση του, θα ζητούσε χρόνο για μεταρρυθμίσεις επειδή στη χώρα υπάρχει διαφθορά. Άλλος στη θέση του μπορεί να έκανε αγωνα να πείσει τους ξένους ότι η Ελλάδα είναι στόχος διεθνών τοκογλύφων, ίσως θα έκανε μέχρι και τον Ομπάμα να αναγνωρίσει διεθνώς το greek filotimo...Αλλά πού να τα κάνει αυτά ο ΓΑΠ...
  Το μόνο που καταφερε ήταν να αναγκάσει το Σαμαρά να αναγνωρίσει πως το έλλειμμα του 2009 ήταν τελικά 16%... Δηλαδή αναγνώρισε τα μαγειρέματα του ΓΑΠ!!!
  Αμ ο άλλος, ο ΠΑΠ... μιλούσε για οικονομία Τιτανικό που βυθίζεται... και προσπάθησε να το καλύψει λέγοντας ότι αυτό που είχε πει ήταν πως η οικονομία ήταν σαν τον Τιτανικό που πήγαινε στο παγόβουνο αλλά προλάβαμε και στρίψαμε το τιμόνι... κι ότι μετά από αυτη τη δήλωση τα spread άρχισαν να ανεβαίνουν... ύστερα από 6 εβδομάδες!!!!
  Και θα μιλήσουν αυτοί για τον Παπαθανασίου!!!!!!!
  Οι θρασυτατοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ευχή και κατάρα2 Μαρτίου 2014 - 1:38 π.μ.

  @Λες πολλά-ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος δεν θα αποκαρδιωνόταν αν τού έγραφες κι αυτουνού ένα έπος-θα μείνω μόνο σε ένα, γιατί με την πολυλογία που με δέρνει το σχόλιο θα εξελιχτεί κι αυτό σε έπος. Ρωτάς: "γιατί δεν ήθελε ο ΒΒ το δημοψήφισμα; γιατί ο λαός ΔΕΝ θα έριχνε τον ΓΑΠ" Αφού ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι απολογητής του ΒΒ(μάλλον Βενιζέλος εννοείται εδώ ή κάνω λάθος;)σού απαντώ ότι κόσμος και ντουνιάς δεν το ήθελε το δημοψήφισμα, εσύ στο Βενιζέλο κόλλησες; Από Μέρκελ μέχρι Σαρκοζύ και από Σαμαρά μέχρι ΚΚΕ ήταν αρνητικοί στο δημοψήφισμα στο Βενιζέλο γιατί στέκεσαι; Λες να μέτρησε περισσότερο από όλων των άλλων; Το δεύτερο τώρα-και το καλύτερο! Ο λαός δεν θα έριχνε τον ΓΑΠ! Να με συγχωρείς αλλά αν αυτό το ισχυρίζεσαι ακόμη και είναι ρητορεία τότε ο "δικός σου" πρέπει νάναι πολύ μπουνταλάς να αφήσει το λαό, που δεν θα τον έριχνε ,σύξυλο! Στοιχεριώδες πολιτικό ένστικτο λέει ότι αν νιώθουμε βάσιμα ότι έχουμε το λαό με το μέρος μας όχι να την κοπανήσουμε δεν δεχόμαστε αλλά με τη λαϊκή αποδοχή κοπανάμε όσους μας "υπονομεύουν"(βάζω τα εισαγωγικά στο υπονομεύουν γιατί θεωρώ ότι ο μόνος που υπονόμευσε και ανέτρεψε τον Παπανδρέου είναι ο εαυτός του και φυσικά το άθλιο περιβάλλον του-ασφαλώς και εννοώ το οικογενειακό. Και η ανατροπή του είναι αυτοϋπονόμευση με τον ίδιο μπουνταλάδικο και αδέξιο τρόπο όπως όταν προσπάθησε με το δάκτυλο του να διορθώσει την αλυσίδα του ποδηλάτου του-σαν δάκτυλο δες το δημοψήφισμα!).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Κοτζαγκιαουρίδης2 Μαρτίου 2014 - 1:57 π.μ.

  Ενώ όταν είχε διοριστεί ο "εγκέφαλος" Γιαννίτσης, που σκεφτόταν το ασφαλιστικό και μετά παντελόνιαζε 14 χιλιάρικα το μήνα, ήταν όλα καλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Σωστή η ανάλυση. Και , να θυμηθούμε ότι οι 58 ξεκίνησαν με αποκλεισμούς .... στράφηκαν αμέσως κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ψωρο-στοχεύοντας κατά ΔΗΜΑΡ μεριά μόνο. Ενα σκέτο ΠΑΣΟΚ+ . Είναι άνθρωποι που δεν θέλουν να λέγονται Αριστεροί , το Κεντρώοι δεν τους λέει και πολλά και θέλουνε να πιστέψουμε ότι αυτή είναι η .... Κεντροδεξιά ! Μίζεροι και χωρίς ελπίδα , άσε δε που κι εγώ δεν καταλαβαίνω τον όρο Κεντροαριστερά κι ίσως ούτε κι αυτοί που τον λένε δηλαδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Δεν είστε ο μόνος ! Απλά καταλαβαίνω ότι είναι ένας πλασματικός όρος με κοντή διάρκεια. Πχ ο Μουσολίνι είχε ονομάσει αρχικά τους μαυροχίτωνες .... Δημοκρατο-φασιστικές παρατάξεις. Όρος προς εξαπάτηση δηλαδή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Εκείνο το '....είτε το πατρονάρει' ... τα λέει όλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Καλόοο .... τα αγγλικά θα είναι ... όταν είδα το "the GAP" , δεν κρατήθηκα :) . Καλόοο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΕΞΟΧΟ !
  Μακάρι κάποτε να το γράψει έτσι η Ιστορία μας . Και πάλι ...
  ΕΞΟΧΟ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ευελειξίας .....απέναντι στην νοημοσύνη του λαού ; ... Δεν λέτε ΑΠΑΤΗ καλλίτερα ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Τί όρος είναι αυτός ;
  κεντροαριστερά-σοσιαλοδημοκρατία-φιλελεύθεροι ;;;;
  Υπάρχει ; Και τί πα να πει ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Να συμφωνήσω με τον από κάτω...και παλαιοκομματικοί στα μυαλά είναι και με πολλά χρόνια παρουσίας σε κομματικές θέσεις...έχουν κλείσει τον πολιτικό τους κύκλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. ασε μας καημένε Θάνο...4 Μαρτίου 2014 - 10:21 π.μ.

  Θα καταλάβες υποθέτω ότι το σχόλιο απευθυνόταν στον ίδιο τον Μωραϊτη..

  ΑπάντησηΔιαγραφή