Quiz: Ποιος είναι ο κύριος της παρακάτω φωτογραφίας;

24.3.14


Πριν από κάποια χρόνια, μια πολύ δημοφιλής στήλη της Παραπολιτικής ήταν αυτή των quiz και λόγω τη Εθνικής Επετείου, αποφασίσαμε να θυμηθούμε τα παλιά και να σας βάλουμε ένα ακόμα.

Με σημερινούς αντιμνημονιακούς όρους, ο παραπάνω κύριος ενεπλάκη στα εσωτερικά της Ελλάδας, θα μπορούσε κανείς αφελώς να υποστηρίξει ότι παραβίασε και την εθνική της κυριαρχία. Ήταν «εντολέας» ξένων δυνάμεων ενώ υπήρξε και επικεφαλής μιας ομάδας τεχνοκρατών της εποχής.

Το ερώτημα του quiz έχει δύο σκέλη: α) ποιος είναι; β) από που μάθατε γι' αυτόν;

Οι απαντήσεις σας στα σχόλια.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.

29 σχόλια:

 1. α) Ειναι ο Nicolas Joseph Maison
  β) Google images -> drag and drop the image to the search bar.

  Τωρα διαβαζω για αυτον. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να ναι καλά το Google. O Nicolas Joseph Maison εκδίωξε τον Ιμπραήμ από την Πελοπόννησο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. a) Nicolas Joseph Maison

  b) http://en.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Joseph_Maison  Επίσης ενδιαφέρουσα είναι η πληροφορία που συνδέει την συνεισφορά των Γαλλικών δυνάμεων που στρατοπέδευαν στην Πάτρα με αρχηγό τον Maison με την απαρχή του Πατρινού Καραβαλιού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στοιχειώδες: Νικόλας Ιωσήφ Μαιζόν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ε μην μου πείτε πως είναι ο φον Άρμανσμπεργκ στα νιάτα του (επειδή είπες επικεφαλής)! Αν είναι όντως αυτός, την ιστορία του Ελληνικού Έθνους σπίτι μας την είχαμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ευχή και κατάρα24 Μαρτίου 2014 - 3:17 μ.μ.

  Δεν ξέρω-αν κι εγώ υπέθεσα τον Αρμανσμπεργκ, η εικόνα του δεν μού τον θυμίζει από αυτές που έχω δει. Εν πάση περιπτώσει η Ιστορία έχει δύο τρόπους να διαβάζεται: ο ένας είναι με τα τότε κριτήρια και με τις συγκεκριμένες συγκυρίες της εποχής και τα σημερινά κριτήρια και με τη σιγουριά ότι ξέρουμε τη στεγνή αντικειμενική αφήγηση. Ο παρεμβατικός ρόλος των ξένων δυνάμεων είναι συγκεκριμένος και αναμφισβήτητος. Παρόλα αυτά η απόφαση για την Επανάσταση ήταν όχι μόνο ένα εθνικό λαϊκό αίτημα αλλά και συνειδητή πολιτική απόφαση που λάβαινε υπόψη της τις δεσμεύσεις που συνεπάγονταν η βοήθεια των ξένων δυνάμεων. Η αναλογία είναι σωστή όπως την θέτει η παραπολιτική: ευχάριστη δεν είναι η θέση μας σαν στριμωγμένου δανειζόμενου αλλά η απόφαση να υποστούμε το κόστος της στρατηγικής επιλογής για ένταξη στην Ευρώπη καλώς ή κακώς περιλαμβάνει και το στρίμωγμα. Δυστυχώς οι συγκυρίες δεν έχουν άλλη εναλλακτική, καλύτερη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά έπεσε στην αγκαλιά της Αμερικής, που όμως θα μας έχει σαν μπανανία της ενώ στην Ευρώπη προσβλέπουμε σε μια εταιρική σχέση ομοσπονδιακού χαρακτήρα. Όλοι θα θέλαμε να είμαστε εκτός των ιμπεριαλιστικών αγκύστρων-ακόμη και οι πιο δουλόφρονες πολιτικοί αν τους ήταν εύκολο θα το αποτολμούσαν-αλλά η πολιτική έχει τις δικές της νόρμες και είναι το απόλυτο παιχνίδι ισορροπιών. Είναι ένα πράγμα η ιδεολογική εξιδανίκευση και είναι εντελώς άλλο πράγμα ο πολιτικός πραγματισμός.


  Υ.Γ. Αν τελικά είναι Βαυαρός ο εικονογραφούμενος , επιφυλάσσομαι να ξαναγράψω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καποδίστριας;
  και να μην ειναι αυτός η περιγραφεί ταιριάζει με Καποδίστρια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Νικόλαος-Ιωσήφ Μαιζών !!!!

  Συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Πάτρας και του Ρίου. Εδώ φανερώνονται οι Πατρινοί της Παραπολιτικής. Ομολογώ ότι δεν τον ήξερα, με βοήθησε η google.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πρέπει να είναι ο Ιωσήφ Λουδοβίκος Άρμανσπεργκ πρόεδρος της Αντιβασιλείας του Όθωνα.
  Γ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Με το συμπάθειο παραπολιτικέ αλλά δεν ξέρεις να τρώς,ή για να το πώ διαφορετικά δέν έχεις εμπειρία γεύσεων.
  Κατάγομαι απο τα τρίκαλα όπου έχουμε την τύχη να πίνουμε πραγματικά ντόπιο γάλα απο μία τοπική βιομηχανία της ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών την οποία λυσσαλέα πολέμησαν τα καρτέλ των μεγάλων βιομηχανιών ώστε να την εξαναγκάσουν να κλείσει
  Πρός επιρρωση των ανωτέρω σε πληροφορώ οτι οι καταναλώτες προτιμούν τα προιόντα της συγκεκριμένης βιομηχανίας έστω κι άν τα αντεγωνιστικά των μεγάλων εταιρειών πωλούνται πολλές φορές με δελεαστικές εκπτώσεις.
  Δεν σας κινεί το ενδιαφέρον γιατί δεν επιτρέπουν τα πραγματικά ελληνικό γάλα στό καθεστώς που ίσχειε μέχρι σήμερα και να υπάρχει παράλληλα και το "φθηνό" μακράς διαρκείας 11 ή 111 ημερών?
  Τά ίδια και χειρότερα ισχύουν και για το κρέας. Αυτό που πραγματικά χρεάζεται ο έλληνας παραγωγός είναι ο πραγματικός έλεγχος ως προς την πραγματική εντοπιότητα γιατί αυτή τη στιγμή ο καταναλωτής νομίζει οτι πίνει γάλα απο τις βουνοκορφές της Πίνδου ενώ η αλήθεια είναι οτι πίνει εισαγόμενο μετα πολλών....διοξεινών.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Συμπληρώνω το προηγούμενο μου σχόλιο (αν δημοσιευθεί τελικά)
  Ο καταναλωτής που για δικούς του λόγους αγόραζε μέχρι τώρα γάλα μικρής διάρκειας/παστερίωσης σε τιμή γύρω στο 1Ε, γιατί πρέπει να στερηθεί αυτής της επιλογής του; Τι είδους ελεύθερος ανταγωνισμός είναι αυτός και τι είδους διεύρυνση επιλογών που κοπανάει κάθε μέρα ο Χατζιδάκης;
  Θα σου απαντήσω εγώ: Αν το έκανε για οικονομικούς λόγους, θα στραφεί μοιραία στο UHT γάλα που έχει την ίδια τιμή(κάτω από 1Ε/λίτρο) και διαρκεί κανένα χρόνο εκτός ψυγείου.100% εισαγόμενο, μόνο που δεν είναι γάλα.
  Ο άλλος που το έκανε για λόγους ποιότητας θα αναγκασθεί να το πληρώνει πολύ ακριβότερα, σε καμμιά περίπτωση κάτω από 1,5Ε/λίτρο, και πάλι 100% εισαγόμενο. Αυτό θέλουμε τελικά.
  Ας τα κλείσουμε όλα από τώρα, για να ησυχάσουμε λοιπόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ναι, είναι ο Maison. Συγχαρητήρια σε όσους βρήκαν την απάντηση και συγγνώμη για την καθυστέρηση ανάρτησης των σχολίων τους. Ήταν σκόπιμη για να μην χαθεί το ενδιαφέρον του quiz.


  Ειλικρινής απορία: Πόσοι από εσάς γνώριζαν την ύπαρξη του ή είχαν ακούσει κάτι γι'αυτόν στα χρόνια του σχολείου;


  Θα υπάρξει και σχετική ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ο Μονος Maison ξέρουμε είναι ο Maison & Decoration. Άντε βάλε και μια προσωπογραφία του Decoration.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Νικος (απο πανω): Δεν ειχα ιδεα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Συγγνωμη αλλα τοσο καιρο λεμε οτι φτασαμε ως εδω λογω του οτι δεν παραγουμε ουτε σπιρτα. Ειμαστε δηλαδη μια οικονομια μεταπρατων, μεσιτων , ξενων προιοντων. Τωρα λεμε δεν πειραζει και τα ξενα εξισου καλα ειναι , σταματηστε να παραγετε γαλα? Υπαρχει αλυσιδα που δυο μερες καθε βδομαδα βγαζει ολο το φρεσκο γαλα 1 ευρω.Χανει χρηματα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Εγώ αύριο, του Ευαγγελισμού , λέω να φάω φρέσκο εισαγόμενο μπαρμπουνάκι σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, τι κι αν στην πραγματικότητα θα είναι παστός μπακαλιάρος Νορβηγίας!.
  Καλά θα μου πείτε , από ψάρια δεν ξέρεις όμως το παστό το βαφτίζεις φρέσκο ;
  -Σημασία έχει να μην δαιμονοποιούμε τίποτα και να είμαστε πολιτικά ορθοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ψιλά γράμματα για τον Παραπολιτικό αυτά. Χαρά στο κουράγιο σου που απάντησες και ευχαριστούμε για τους συνδέσμους που δημοσίευσες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Οι απαντήσεις των επόμενων κουιζ θα είναι "Όθωνας-Αμαλία", "Αγιος Αντρέας", "Ρήγας Φεραίος", "Κανακάρης" και "Καραϊσκάκης";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΥΓ. Ξέχασα και το "Κόρινθος"... :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Προσωπικά, δεν θα με πείραζε να στηριχθεί η εγχώρια παραγωγή γάλακτος λαμβάνοντας υπόψη τρία δεδομένα:
  1. Οι αγελαδοτρόφοι δεν πλουτίζουν από αυτό και στηρίζοντάς τους, στηρίζεις την εγχώρια παραγωγή που τόσο ανάγκη έχουμε ως χώρα.
  2. Η μείωση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος στις 2 ημέρες φοβάμαι ότι θα καταργήσει τη κατηγορία αυτή ή έστω θα ανεβάσει αρκετά το κόστος του φρέσκου γάλακτος αφού η διαχείρισή του θα είναι δαπανηρότερη.
  3. Μια τιμιότερη και εθνικά συμφερότερη λύση θα ήταν να αυξηθεί για 1 ή 2 το πολύ ημέρες η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος ώστε να μειωθεί το διαχειριστικό κόστος και συνεπώς και η τιμή του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ευχή και κατάρα24 Μαρτίου 2014 - 8:04 μ.μ.

  Το μόνο που ήξερα ήταν η οδός Μαιζώνος! Συνήθιζαν παλιά να ελληνοποιούν καθαρευουσιάνικα τα ξένα ονόματα αλλά έκανε μπαμ ότι ήταν γαλλικό όνομα. Να λοιπόν που μαθαίνουμε κάτι που το ξέραμε μόνο σαν όνομα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Τολμώ να πω ότι κάνεις δεν τον θυμάται παρόλο που σίγουρα θα τον είχαμε διδαχτεί στην Ιστορία Δέσμης της Γ Λυκείου. Έχει δίκιο ο φίλος ΧαΛι !! Ωστόσο γνωρίζουμε βεβαίως την οδό προς τιμή του. Να συνεχίσεις τα κουίζ όπως παλιά αλλά όχι μόνο από τα μέρη σου. Οχι μόνο Πατράσο και Ιόνια νησιά!!!!!!!!!!!!!! (Maison, Γεράκης).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ο Μετερνιχ ηταν σκατοφατσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Η περίφημη γέφυρα στην είσοδο του κάστρου της Μεθώνης χτίστηκε από τον Maison. Έμαθα για αυτόν οταν επισκέφθηκα τη Μεθώνη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. ΣΟΚ Νο 1:H Ελληνικη Επανασταση του '21,τακτικα,δεν ειχε ελπιδες να
  διαρκεσει περισσοτερο απο τη τυπικη ευρωπαικη πορεια ελληνικης
  πρωταθλητριας ποδοσφαιρικης ομαδας στο CL,αν δεν λαμβανε την
  πολυπλευρη(οικονομικη,τεχνικη,διπλωματικη,τακτικη) υποστηριξη των
  Μ.Δυναμεων της εποχης,πριν,κατα τη διαρκεια κι επειτα.Ειδικα,πριν τη
  ναυμαχια του Ναυαρινου οι προοπτικες της επαναστασης ειχαν σχεδον
  φτασει να θεωρουνται ανεκδοτο.

  ΣΟΚ Νο 2:Οι Μ.Δυναμεις της εποχης
  ΔΕΝ παρειχαν τη παραπανω πολυπλευρη υποστηριξη,αλτρουιστικα,για την ψυχη
  των μαναδων τους,για να μαζεψουν καλο karma,επειδη ηταν αγνοι
  φιλελληνες κ.ο.κ.Οπως ισχυει απο την αρχη των οργανωμενων ανθρωπινων
  κοινωνιων,quid pro quo.Θες απο υστεροβουλια,θες για να κοντυνουν
  περισσοτερο την Οθ.Αυτοκρατορια,θες για να φυτεψουν μια χωρα-πιονι(μεσω
  δανεικων) σε στρατηγικη θεση, διαλεγεις και παιρνεις.

  Τωρα αν αξιζε το deal για μας τους Ελληνες,ας το κρινουν οι ιστορικοι του μελλοντος(οι σημερινοι δλδ).

  Μπορει βεβαια οι Συριζαιοι της εποχης να επεμεναν να τεθει το θεμα σε δημοψηφισμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Έτσι εξηγούνται όλα γι αυτή τη γενιά!! Το γάλα ήτανε τελικά.... χωρίς παρεξήγηση!! Γι αστείο το λέω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. http://www.parapolitiki.com/2014/03/o-agnostos-gallos-piso-apo-tin-odo-maizonos.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Σίγουρα διδαχτήκατε στην ιστορία της Γ Λυκείου (στην ιστορία κορμού και όχι δέσμης) ότι μετά την ναυμαχία του Ναβαρίνου, Γαλλικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στην Πελοπόννησο για να επιβάλουν με τα όπλα τις αποφάσεις των μεγάλων δυνάμεων στον Ιμπραήμ. Αν τώρα δεν θυμάστε το όνομα του αρχηγού τους (όπως και εγώ) μάλλον είναι κάτι συνηθισμένο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή