Ραγκούσης: Φτιάχνονται ξανά οι μικρές ολιγαρχίες τραπεζιτών από την κυβέρνηση

31.3.14

Παραθέτω τη σημερινή δήλωση του Γιάννη Ραγκούση για τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή σχετικά με το πολυνομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τις τράπεζες:

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου εκμεταλλευόμενη τον φόβο της πλειοψηφίας των Ελλήνων, που έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει τη ζώνη του Ευρώ, προτάσσει συνεχώς το μνημόνιο ως προκάλυψη και ως "φύλλο συκής" για να κρύψει πίσω από αυτό την εκτέλεση συμβολαίων διαπλοκής, κατάφωρης παραβίασης του δημοσίου συμφέροντος καθώς και προκλητικής εξυπηρέτησης επιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων.

Ναι, την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες φτωχαίνουν και υποβαθμίζεται η ζωή τους, την ώρα που χιλιάδες νέοι Έλληνες μεταναστεύουν, δεν είναι δυνατόν να "φτιάχνονται" ξανά για τα επόμενα 50 χρόνια οι μικρές ολιγαρχίες τραπεζιτών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών της μεταπολίτευσης καθώς και των πολιτικών τους εκπροσώπων.

Δεν είναι δυνατόν η κρίση να είναι κρίση για τους πολλούς και ευκαιρία - αρπαχτής για λίγους.
Στο τέλος του μνημονίου δεν είναι δυνατόν εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών να είναι χαμένοι και μόνον οι Έλληνες κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες της μεταπολίτευσης να είναι κερδισμένοι.

Αυτοί δηλαδή που από παροιμιώδη επιχειρηματική ανικανότητα βούλιαξαν τις επιχειρήσεις και τις τράπεζές τους. Αυτοί δηλαδή στους οποίους, αποκλειστικά, οφείλει την μιντιακή και πολιτική του ισχύ το κατεστημένο που κυβερνά."

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.