H δημοσιογράφος του Russia Today που είπε στον αέρα ότι η Ρωσία κάνει λάθος στην Κριμαία (video)

5.3.14


Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει από προχθές ένα σύντομο video από το αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, που πρόσκειται φιλικά στη ρωσική κυβέρνηση, στο οποίο η παρουσιάστρια δημοφιλούς εκπομπής ξέσπασε κατά της επέμβασης της Ρωσίας στην Κριμαία.

Κοιτώντας την κάμερα, η  Abby Martin δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να κάτσει να υπερασπιστεί υπερασπιστεί ή να απολογηθεί για μια στρατιωτική παρέμβαση που παραβιάζει την εθνική κυριαρχία μιας χώρας, τονίζοντας ότι αυτό που κάνει η Ρωσία είναι λάθος.


Το τηλεοπτικό δίκτυο ανταπάντησε ότι δεν φιμώνει τους δημοσιογράφους αλλά ανακοίνωσε μονομερώς ότι σκοπεύει να στείλει τη δημοσιογράφο στην Κριμαία, ώστε να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση, κάτι που η ίδια αρνήθηκε κατηγορηματικά μέσω των social media.

Λίγες ώρες μετά, η ίδια έγραψε, σε ελεύθερη μετάφραση, το Facebook:

Αρχικά με εγκάλεσαν ως προπαγανδίστρια της Ρωσίας λόγω ταύτισης με τη γραμμή του καναλιού και τώρα δέχομαι βιτριολικές επιθέσεις που θεωρούν ότι πουλήθηκα στον ιμπεριαλισμό της Δύσης γιατί διατύπωση μια γνώμη στην οποία πιστεύω. Είμαι ενάντια της στρατιωτικής παρέμβασης. Τελεία. Και όχι, δεν πρόκειται να πάω στην Κριμαία.