Σε κάθε αγορά αλευρου υπήρχε εισφορά υπέρ του ταμείου επικουρικής ασφάλισης αρτοποιών!

29.3.14


Διαβάζω τα όσα αλλάζει το πολυνομοσχέδιο στις αγορές διαφόρων προϊόντων και κυρίως με εξοργίζουν αυτά που ίσχυαν μέχρι σήμερα κι όχι αυτά που αλλάζουν με τις νέες ρυθμίσεις, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα την αγορά του ψωμιού.

Η πιο σημαντική και απόλυτα σωστή αλλαγή είναι το ότι πλέον το ψωμί και τα αρτοπαρασκευάσματα θα ζυγίζονται υποχρεωτικά ενώπιον του καταναλωτή σε όλα τα σημεία πώλησης, κάτι που κατά τη γνώμη μου θα αναδείξει και το πόσο έχουν ξεφύγει τα τελευταία χρόνια οι τιμές. Λέμε από συνήθεια «μισό κιλό ψωμί» και στην πραγματικότητα αγοράζουμε πανάκριβα πολύ μικρότερη ποσότητα.

Καταργούνται επίσης οι προκαθορισμένες ποσότητες και το προκαθορισμένο βάρος πώλησης άρτου και αρτοσκευασμάτων, κάτι που δεν γνώριζα ότι ισχύει και δεν νομίζω ότι μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετούσε.

Το καλύτερο; Διαβάζω ότι η καταργείται η εισφορά που επιβαλλόταν σε κάθε αγορά αλεύρου υπέρ του ταμείου επικουρικής ασφάλισης αρτοποιών. Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Τελικά, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις σε αυτή τη χώρα, πάντα θα βρεις από κάτω ένα φόρο υπέρ τρίτων που πληρώνει ο καταναλωτής.

Επιτέλους κάτι αλλάζει, μακάρι σύντομα να αλλάξουν και πολύ περισσότερα.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.