Σκληρό ντέρμπι Λαϊκού Κόμματος και Σοσιαλιστών για την πλειοψηφία στην Ευρωβουλή

28.3.14


Θρίλερ μέχρι τέλους φαίνεται ότι θα είναι αυτές οι Ευρωεκλογές καθώς το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής με βάση την εκτίμηση ψήφου που συνδυάζει τις διάφορες επιμέρους εθνικές δημοσκοπήσεις.

Με τα σημερινά δεδομένα και την επίσημη επεξεργασία από το Ευρωκοινοβούλιο, το Λαϊκό Κόμμα (EPP) συγκεντρώνει σήμερα 28,1% και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές (S&D) συγκεντρώνουν 27,43% ενώ σε τρίτη δύναμη αναδεικνύονται οι Φιλελεύθεροι (ALDE) με 8,26%.

Περιορισμένη είναι η απήχηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ανά την Ευρώπη με 6,92%. Θυμίζω ότι αυτοί είναι οι...σύμμαχοι του Αλέξη Τσίπρα με τη βοήθεια των οποίων θα αλλάξει την Ευρώπη, την Ελλάδα και συνολικά τον πλανήτη.

Καθοριστική πάντως αναμένεται να αποδειχθεί η στάση των ανένταχτων ευρωβουλευτών οι οποίοι μάλλον θα κρίνουν στο τέλος την παρτίδα.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.

2 σχόλια:

  1. Αφιερωμένο εξαιρετικά και για μια ακόμα φορά, στους διάφορους μετρίας νοημοσύνης που νομίζουν ότι η εξωτερική πολιτική είναι σα να οργανώνεις μια βόλτα στο πάρκο:
    http://youtu.be/xy5QfKG-ixY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις δημοσκοπήσεις καλά πάνε, στην τελική Δημοσκόπηση όμως? Τα μηνύματα από Γαλλία, ΗΒ και Γερμανία είναι πολύ σοβαρά για να μοιράζουν κάποιοι τις καρέκλες με βάση τα ευρήματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή