Θέμις Κατασκευαστική, εκεί που η κρίση δεν άλλαξε τις συνήθειες της Μεταπολίτευσης

17.3.14


Θυμάστε τη χρυσή εποχή των πολυτελών αυτοκινήτων των κρατικών αξιωματούχων που έλαβε τέλος με απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου; Θυμάστε την εποχή των αμαρτωλών διορισμών στο Δημόσιο;

Αν νοσταλγείτε όλα τα παραπάνω, η κρατική εταιρεία Θέμις Κατασκευαστική είναι εδώ για εσάς και για κάθε νοσταλγό της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας κατέγραψε χθες στην Καθημερινή δυο σχετικά γεγονότα:

-Αν δείτε στον δρόμο σας ένα γκρι μεταλλικό Audi Quatro Turbo (από αυτά που σπανίως κυκλοφορούν πλέον), πείτε στον οδηγό του «με γεια σου»! Το πιθανότερο είναι να το οδηγεί ο γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νίκος Κανελλόπουλος. (...)Ο κ. Κανελλόπουλος, όμως, κατάφερε να... ξεπεράσει τον νόμο. Ο φίλος του κ. Βασίλης Χανδακάς, ο οποίος τυγχάνει πρόεδρος της (εποπτευόμενης από τον κ. Κανελλόπουλο) «Θέμις Κατασκευαστική», αγόρασε εκείνος για λογαριασμό του και για λογαριασμό του κ. Κανελλόπουλου ένα Audi Turbo 1,8 με ιπποδύναμη 163 ίππους!

-Στα χέρια της «Κ», όμως, βρίσκεται και άλλη μία περίεργη απόφαση του Δ.Σ. της «Θέμις Κατασκευαστική», η οποία (παρεμπιπτόντως υπενθυμίζεται) ελέγχεται ήδη από τη Δικαιοσύνη για το υπέρογκο κόστος έξι φυλακών της χώρας. Με πρόταση του κ. Χανδακά, μόλις προ δεκαπενθημέρου, το Δ.Σ. της «Θέμις» ενέκρινε την πρόσληψη του κ. Δημήτρη Σκαρίπα ως προϊσταμένου της νομικής υπηρεσίας της εν λόγω εταιρείας. Σας θυμίζει κάτι αυτό το όνομα; Ο συγκεκριμένος δικηγόρος βρίσκεται σε εκκρεμοδικία, κατηγορούμενος ότι έχει διαπράξει το κακούργημα περί «καταχραστών του Δημοσίου» και μόλις τον προηγούμενο Ιούνιο υποχρεώθηκε σε εγγυοδοσία 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για ένα σκάνδαλο της ΔΕΠΑΝΟΜ (της άλλης κατασκευαστικής του Δημοσίου).

Είναι προφανές ότι για όλα τα παραπάνω φταίει η Μέρκελ γι' αυτό και καλό θα ήταν να ασχοληθούμε με το κατοχικό δάνειο...


--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.