Το success story ενός ομόδοξου Αττίλα

24.3.14

Είχα πρόσφατα αναρωτηθεί αφελώς αν αλλάζουν τα σύνορα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, με αφορμή τα όσα λάμβαναν χώρα στην Κριμαία και πια αποτελούν ήδη Ιστορία.

Τελικά, τα σύνορα άλλαξαν. Η Ρωσία εισέβαλε και κατέκτησε έδαφος άλλης κυρίαρχης χώρας, χωρίς να ανοίξει μύτη και χωρίς ουσιαστικά να πέσει ούτε μια σφαίρα.

Η ελληνική κοινή γνώμη λίγο-πολύ χειροκρότησε τις εξελίξεις. Βλέπετε αυτός ο Αττίλας είναι «ομόδοξος», τον υλοποίησε το «ξανθό γένος» και μάλιστα «δημοκρατικά», με δημοψήφισμα. Αν το είχαν κάνει «πράκτορες των Αμερικάνων», θα είχαν οργανωθεί μέχρι και 30 διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Βέβαια, αν θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς ειλικρινής, η ελληνική κοινή γνώμη δεν είναι κάτι παραπάνω από τον τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα της διεθνούς διπλωματίας. Συνολικά η Δύση μοιάζει να παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις, απρόθυμη να κορυφώσει τη σύγκρουση της με τον ολιγάρχη και πια κατακτητή Πούτιν.

Για τους ανθρώπους της γενιάς μας, αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο. Μια υπερδύναμη επέκτεινε τα σύνορα της με το έτσι θέλω και κανείς δεν μπόρεσε να την αποτρέψει, παρόλο που αυτή έδρασε μια ανάσα από τα σύνορα της Ε.Ε.

Quo vadis Europa?

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.