Τράπεζες και τραπεζίτες

31.3.14


Η αποψινή απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να καταψηφίσει τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που προτείνει η κυβέρνηση δεν είναι ανακόλουθη με την ως τώρα πορεία του πρώην πρωθυπουργού στα δημόσια πράγματα.

Ήδη από το 2011, ο κ. Παπανδρέου είχε επιμείνει στην συμμετοχή του Δημοσίου με κοινές μετοχές στη μετοχική σύνθεση των τραπεζών, τονίζοντας ότι η διάσωση της χώρας δεν προϋποθέτει αναγκαία και τη διάσωση των τραπεζιτών που απέτυχαν να τις γλιτώσουν από την καταστροφή.

Η διάσωση του τραπεζικού συστήματος οφείλει να γίνει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον κι όχι με βάση τα συμφέροντα εκείνων που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η χώρα θα έχει προχωρήσει ένα βήμα μπροστά αν ξαφνικά βρεθεί με τους ίδιους τραπεζίτες που έκοβαν κι έραβαν πριν την κρίση, οι οποίοι και κρατήθηκαν στη ζωή με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα μπορούσε σήμερα να ψηφίσει υπέρ μιας ρύθμισης που παραβιάζει τις προσωπικές του αρχές. Δεν είναι κι άσχημο να αξιολογούμε τους πολιτικούς από τις αρχές τους και τη συνέπεια που δείχνουν, με κάθε κόστος, σε αυτές.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.