Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 αναμένεται να διεκδικήσει η Καλαμάτα

1.4.14


Μια μεγάλη κίνηση που θα επιβεβαίωνε με τρόπο εμφατικό την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη φαίνεται ότι ψάχνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και η αγαπημένη Καλαμάτα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν αποκλείεται να δώσει και πάλι τη λύση.

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας να έχουν πια απαξιωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης λόγω του υπέρμετρου κόστους τους, όμως η χώρα μας διαθέτει μια σημαντική τεχνογνωσία φιλοξενίας τέτοιων διοργανώσεων κι αυτό μπορεί να προσμετρηθεί υπέρ μια πιθανής υποψηφιότητας της Καλαμάτας για τους αγώνες του 2024.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι τα οφέλη από μια τέτοια διεκδίκηση θα είναι πολλαπλά καθώς θα στηριχθεί και η ελληνική περιφέρεια αλλά και η Ελλάδα θα μπορέσει να αξιοποιήσει με τρόπο συγκεκριμένο το πρόσφατο κύμα συμπάθειας των ξένων ΜΜΕ υπέρ των θυσιών του ελληνικού λαού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι βασικός σύμμαχος της Ελλάδας στη νέα αυτή μεγάλη εθνική προσπάθεια θα είναι και πάλι η Ευρώπη, η οποία στηρίζοντας μια τέτοια επένδυση στη χώρα μας, θα στείλει ένα οριστικό μήνυμα στις αγορές υπέρ της αξιοπιστίας της Ελλάδας.

Εξάλλου, η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και έχει ήδη καταφέρει να γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες ξένους τουρίστες οι οποίοι και συρρέουν μαζικά στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.


--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.