Αξίζει στον ελληνικό λαό κάτι καλύτερο;

21.4.14


Όπως πιθανό να γνωρίζετε, το ψήσιμο του αρνιού συνοδεύεται συχνά από έναν ραδιόφωνο στο χώρο της ψησταριάς από το οποίο, τη μέρα του Πάσχα, ακούγονται κυρίως κλαρίνα και κάθε μια ώρα πέφτει κι ένα σύντομο ραδιοφωνικό δελτίο ειδήσεων.

Λεηλατώντας με πιρούνι εκστρατείας τα όσα βρίσκονταν στη σούβλα και με πλάτη στο ραδιόφωνο, ήρθε στα αυτιά μου η μαγική πασχαλινή ευχή του Φώτη Κουβέλη κατά την οποία «ο ελληνικός λαός αξίζει καλύτερες μέρες». Χαμογέλασα και κοίταξα γύρω μου το τμήμα του ελληνικού λαού που βρισκόταν εκεί και θυμήθηκα τις διάφορες πολιτικές συζητήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στις διάφορες παρέες.

Συνειδητοποίησα ότι ενώ είχαμε συζητήσει σχεδόν για τα πάντα, κανείς μας δεν είχε αφιερώσει ούτε μια λέξη στην υπόθεση Μπαλτάκου, κανείς δεν είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση γι' αυτόν τον λόγο. Καμία από τις κατηγορίες που εκτοξεύονταν κατά του πρωθυπουργού δεν αφορούσε την ανοιχτή γραμμή που διατηρούσε με τους νεοναζί.

Αλήθεια, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αξίζουν καλύτερες μέρες για ένα λαό με τέτοια μνήμη και τέτοια διάθεση συμβιβασμού. Κάποιος που δεν μας ξέρει και μας παρακολουθεί από μακριά, δήλωσε πρόσφατα ότι «ενώ η ελληνική κοινωνία είναι χαλαρή σε θέματα ηθικής και δικαιοσύνης, απαιτεί να είναι αδιάφθορη η αστυνομία, δεν γίνεται αυτό».

Νομίζω ότι δεν ισχύει μόνο για την Αστυνομία αλλά συνολικά για το Κράτος και όσους επιλέγουμε να μας κυβερνούν. Όταν σου αρκεί είτε το «να φύγουν» είτε η «σταθερότητα» με κάθε κόστος, μην περιμένεις να δεις την Ελλάδα να αλλάζει.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.