Η Μαριέττα Γιαννάκου κατακεραυνώνει τις μεθοδεύσεις Σαμαρά για τον εκλογικό νόμο

9.4.14


Με ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα για την ευρωβουλή η Μαριέττα Γιαννάκου, καταφέροντας ένα ακόμα πλήγμα στην κυβερνητική εικόνα.
         
Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της «Εφημερίδα των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο φερόταν να μην έχει  καταλήξει στην απόφαση να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο». Το ύφος και οι δηλώσεις της ευρωβουλευτού και πρώην υπουργού αποτελούν ράπισμα για την πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα του εκλογικού νόμου και του χειρισμού στην επιλογή των υποψηφίων.

«Δεν συμμετέχω σε μια ιστορία που υποβαθμίζει και απαξιώνει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος με το σύστημα του σταυρού προτίμησης. «Αν ένας αρχηγός δεν μπορεί να επιλέξει ποιοι είναι αξιόλογοι για την Ευρωβουλή, τότε δεν μπορεί να διαλέξει σωστά ούτε το υπουργικό συμβούλιο», τόνισε στους δημοσιογράφους η κ. Γιαννάκου, προσθέτοντας ότι έχει να μιλήσει ενάμιση χρόνο με τον πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση για τη σχέση της με τον Αντώνη Σαμαρά. Η  τέως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ αποκάλυψε ότι δεν έχει μιλήσει κατ΄ιδίαν με τον πρωθυπουργό εδώ και ενάμισι χρόνο. Διευκρίνισε ότι, για να είναι η ίδια υποψήφια στις εκλογές «έγινε κάποια κουβέντα μέσω τρίτου, εκτός Ελλάδας», η απάντησή της όμως ήταν «όχι».


--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.