Μια παλαβή χώρα επέστρεψε στις αγορές

9.4.14

Πηγή Φωτογραφία: @ElenisZoo
Σήμερα, μετά από 4 δύσκολα χρόνια, η Ελλάδα βγήκε ξανά στις αγορές, έστω και σε ένα τελείως πειραματικό στάδιο, έστω ζητώντας λίγα χρήματα σε μια ευνοϊκή πανευρωπαϊκά προεκλογική περίοδο.

Παρατηρώ τις διάφορες αντιδράσεις και σκέφτομαι να ποντάρω όσα χρήματα διαθέτω ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα αποκλειστεί ξανά από τις αγορές και μάλιστα χωρίς να διαθέτει αυτή τη φορά την εναλλακτική λύση ενός Μνημονίου.

Η μεν κυβέρνηση πανηγυρίζει σαν να κέρδισε η χώρα το τζόκερ. Η Νέα Δημοκρατία πολέμησε με λύσσα το Μνημόνιο και τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού που αυτό εξασφάλισε στη χώρα αλλά σήμερα απαιτεί να την αποθεώσουμε που η Ελλάδα, χάρη στην ανευθυνότητα Σαμαρά, επέστρεψε στις αγορές πολύ αργότερα από την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ κωλοτούμπας και τυχοδιωκτισμού. Με κορυφαίο παράδειγμα το tweet Παπαδημούλη, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα υπερασπίζεται σήμερα με πάθος τα επιτόκια του Μνημονίου ενώ μέχρι χθες ήταν «προδότες» όσοι πήγαν και δανείστηκαν από τους «τοκογλύφους».

Με αυτά τα μυαλά και με αυτόν τον κωμικό δικομματισμό που πάει να στηθεί, μου είναι αδύνατο να αισιοδοξώ ότι η χώρα θα αξιοποιήσει με τρόπο υπεύθυνο και σοβαρό τα χρήματα που έχει δανειστεί όλα αυτά τα χρόνια.


--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.