Πολιτικοί αρχηγοί, απλά μέλη και ενότητα

2.4.14


Επειδή πολλά ακούγονται για το ποιος πραγματικά θέλει την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και ποιος δήθεν μάχεται εναντίον της, αξίζει κανείς να θυμηθεί τι ακριβώς είναι η περίφημη Ελιά την οποία κάποιοι πρότειναν ως λύση για την Κεντροαριστερά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκρινε ότι θα βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ το να καταστήσει ισότιμους εταίρους του τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Χρήστο Αηδόνη και τον Ηλία Μόσιαλο, δηλαδή τρεις πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων του, χωρίς καμία φοβερή κοινωνική αποδοχή ή ακόμα και αναγνωρισιμότητα.

Αναλογιστείτε απλώς ότι στο νέο σχήμα, θα πρέπει προσωπικότητες όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η Φώφη Γεννηματά (και πολλοί άλλοι) να είναι απλά μέλη-βουλευτές και οι Λοβέρδος-Μόσιαλος να είναι κάτι σαν πολιτικοί αρχηγοί! Μέχρι και ο Μπίστης υποτίθεται ότι ηγείται άτυπα ομάδας στελεχών που προέρχονται από τη Δημοκρατική Αριστερά!

Το καλύτερο; Το ψηφοδέλτιο της Ελιάς το οποίο δήθεν δημιουργήθηκε για να συνθέσει δυνάμεις, είναι το πρώτο πλήρες ψηφοδέλτιο που ανακοινώθηκε για τις Ευρωεκλογές, σχεδόν δυο μήνες πριν αυτές διεξαχθούν. Κανένα άλλο κόμμα δεν βιάστηκε τόσο πολύ κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Τι είδους ενότητα είναι αυτή όταν το ψηφοδέλτιο συμπληρώνεται με τέτοια βιασύνη και χωρίς να ερωτηθούν, έστω φιλολογικά, όλοι οι βουλευτές του κόμματος; Στο όνομα της ενότητας, θα πρέπει στελέχη με πορεία ετών που ακόμα και τώρα κουβαλούν χιλιάδες σταυρούς, να χειροκροτούν τον αυτοδιασυρμό του ΠΑΣΟΚ;

Υ.Γ Θυμίζω ότι τo ΠΑΣΟΚ δεν είναι σελίδα στο Facebook, ούτε στικάκι της λίστας Λαγκάρντ να το κρύβει ο κάθε Βενιζέλος στο συρτάρι του.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.