Μια σπουδαία διάλεξη, εκτός θέματος, ενός νεαρού καθηγητή Πληροφορικής του ΕΚΠΑ (video)

12.4.14


Στις 10 Δεκεμβρίου του 2012, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο τέλος μιας διάλεξης του μαθήματος Διακριτά Μαθηματικά, ο καθηγητής κ. Δημήτρης Αχλιόπτας αποφάσισε να μιλήσει στους φοιτητές του για το μέλλον.

Πριν λίγες μέρες, ένας φοιτητής του το ανέβασε στο Youtube και νομίζω ότι όλοι πρέπει να τον ευχαριστήσουμε γι'αυτό.

Δείτε αυτό το video:


Λίγα λόγια για τον καθηγητή:

Ο Δημήτρης Αχλιόπτας εντάχθηκε στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών ως καθηγητής στον τομέα της Θεωρητικής Πληροφορικής. Από το 1998 έως το 2005 ήταν με την Microsoft Research στο Redmond και από το 2005 με το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στη Σάντα Κρουζ.

Στη θεωρία, η ειδίκευσή του βρίσκεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ της τυχαιότητας και του υπολογισμού και το έργο του σχετικά με αυτό το θέμα έχει εμφανιστεί σε επιστημονικά περιοδικά όπως Nature, Science, και στην Annals of Mathematics. Για το έργο αυτό έλαβε ένα βραβείο CAREER NSF, ένα Sloan Fellowship, και τη διάσημη επιχορήγηση IDEAS από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας.

Στην πράξη, του αρέσει να σκέφτεται ερωτήσεις επεκτασιμότητας και κατέχει 18 διπλώματα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ που κυμαίνονται από την εξισορρόπηση φόρτου και τη βελτιστοποίηση της μνήμης cache μέχρι εξατομίκευση αναζητήσεων στο Διαδίκτυο. Παρευρίσκεται ενεργά σε συσκέψεις με μια σειρά από εταιρείες στην Bay Area του San Francisco.

Στον ελεύθερο χρόνο του ο ίδιος απολαμβάνει να εργάζεται σε υπερωρίες.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.