Αλλάζοντας κουτοπόνηρα τους όρους του παιχνιδιού εις βάρος των σοβαρών αυτοδιοικητικών υποψηφίων

18.5.14


Δεν είναι μόνο οι δημοσκόποι εκείνοι που θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα το βράδυ αλλά και οι εγκέφαλοι της συγκυβέρνησης που αποφάσισαν να τροποποιήσουν τον Καλλικράτη ώστε να μην διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές μαζί με τον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όλα δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες με λιγότερο αυτοδιοικητικά κριτήρια από ποτέ, κάτι που αναμένεται να βλάψει σημαντικά τις αληθινά αυτοδιοικητικές παρατάξεις, ειδικά εκείνες που έχουν την ατυχία να υποστηρίζονται επικουρικά είτε από τη Νέα Δημοκρατία είτε από τον Βενιζέλο.

Λόγω και του πληθωρισμού των υποψηφίων, οι πολίτες δεν γνωρίζουν καν πόσοι και ποιοι είναι τελικά οι υποψήφιοι με αποτέλεσμα να καταφεύγουν εύκολα σε λύσεις του τύπου «ποιος είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον ψηφίσω», πόσο μάλλον από τη στιγμή που είναι εξαιρετικά πιθανό λόγω κόστους να μην καταφέρουν να ψηφίσουν και στον β' γύρο.

Κάπως έτσι, το βράδυ θα ακούσουμε κυβερνητικές φωνές να προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι ήταν οι αυτοδιοικητικοί αυτοί που δεν έπεισαν τους πολίτες ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι με τις άθλιες μεθοδεύσεις και τα εκβιαστικά διλήμματα τους αποθάρρυναν τους πολίτες από το να αποφασίσουν κυρίως για την πόλη και τη γειτονιά τους.

Ποτέ δεν ήταν εύκολο για σοβαρούς και έντιμους ανθρώπους να τερματίσουν πρώτοι σε κούρσες με τέτοιους παλαβούς όρους. Όταν μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει για τον υποψήφιο του στην Αθήνα ότι είναι η μόνη εναλλακτική στην...αναρχία, θα ήταν παράδοξο οι πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι.