Αριστερά + Κεντροαριστερά > Δεξιά

26.5.14


Τον Ιούνιο του 2012, η Κεντροαριστερά έκρινε -ορθά- ότι θα πρέπει να συνεργαστεί με την αντιμνημονιακή Δεξιά για το καλό της χώρας. Δεν φρόντισε να θέσει βέβαια κανέναν απολύτως όρο και κάπως έτσι φτάσαμε στο αντιδημοκρατικό κλείσιμο της ΕΡΤ και στους διάφορους Μπαλτάκους.

Αν αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ως μια ασφαλή εκτίμηση για την γενική εικόνα για τις επόμενες εθνικές εκλογές, η αντιμνημονιακή Αριστερά θα είναι αυτή που θα αναζητά τότε κυβερνητικό εταίρο και οι πολίτες θα έχουν δείξει με την ψήφο τους ότι προτιμούν να είναι και πάλι η Κεντροαριστερά ο άλλος εταίρος.

Αυτό έρχεται μπροστά μας, αυτό έδειξε ήδη από χθες ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων. Ας κατανοήσουν λοιπόν σιγά-σιγά στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τους ψηφίζουν προλετάριοι αλλά άνθρωποι της διπλανής πόρτας και ας ξυπνήσουν επιτέλους στο ΠΑΣΟΚ και να θυμηθούν ποιο ήταν το διαχρονικό τους ακροατήριο αλλά και ποιος αναγκαστικά θα είναι ο τελευταίος σταθμός για την δικαίωση τους.

Δεν γίνεται να παρακαλάει η Κεντροαριστερά λόγω του εμμονικού Βενιζέλου να μείνει στην εξουσία η υπερσυντηρητική Δεξιά του Σαμαρά όταν ο κόσμος την αποδοκιμάζει! Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Το «άντε να βγει κι αυτός ο μήνας» δεν θα κρατήσει για πάντα.