Βαγγέλης Μαρινάκης: Δηλώνει 0 ευρώ έξοδα προεκλογικής εκστρατείας αλλά διαφημίζεται παντού!

15.5.14


Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε ένα χθεσινό στιγμιότυπο από το site του Πρώτου Θέματος όπου και υπάρχει ένα γιγαντιαίο διαφημιστικό banner του Βαγγέλη Μαρινάκη, του πρώτου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στην Ιστορία που ξοδεύει τόσα χρήματα για να διαφημιστεί.

Αντίστοιχες διαφημίσεις του κ. Μαρινάκη μπορείτε να εντοπίσετε και σε αρκετά ακόμα ΜΜΕ, κάτι εξάλλου απολύτως θεμιτό για τον κάθε υποψήφιο. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα...διαφάνειας.

Κάθε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές οφείλει να δημοσιοποιήσει αναλυτικά τα έσοδα, τις δαπάνες και τις πληρωμές της υποψηφιότητας του. Μέχρι σήμερα, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, ο κ. Μαρινάκης δεν έχει δηλώσει απολύτως τίποτα, παρόλο που ο νόμος προβλέπει ότι οι υποψήφιοι οφείλουν να το κάνουν εντός επτά ηµερών από την πραγµατοποίηση των εκλογικών δαπανών ή των εσόδων.

Πηγή: diafaneia.singularlogic.eu

Το ακόμα καλύτερο; Το όριο δαπανών για έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στον Πειραιά έχει οριστεί στο ποσό των 3.500 ευρώ. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ο κ. Μαρινάκης θα δηλώσει κάποια στιγμή ότι ξόδεψε 3.500 ευρώ, μπορεί κανείς με αυτό το ποσό να διαφημιστεί σε ΜΜΕ όπως το Πρώτο Θέμα;

Άραγε θα τολμήσουν οι αρμόδιοι να ελέγξουν την τήρηση της εκλογικής νομοθεσίας στην περίπτωση του κ. Μαρινάκη;