Δημοσκοπήσεις σταυρόλεξα

10.5.14


Χαζεύω τη σημερινή δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών και αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει να λάβει κάποιος στα σοβαρά μια δημοσκόπηση στην οποία συνυπολογίζονται κι αυτοί που δηλώνουν ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν.

Τι νόημα έχει μια δημοσκόπηση που το 35% των ερωτηθέντων είτε δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει είτε ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει είτε απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» που ουδείς ξέρει τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Τι συμπεράσματα μπορεί κανείς να βγάλει από μια τέτοια δημοσκόπηση;

11 σχόλια:

 1. επιπλέον , ένα από τα παράλογα της δημοσκόπησης είναι η αποσυσπείρωση συνολικά των κομμάτων κατά 2,5% , σε σχέση με αυτή της ίδιας εταιρείας αρχές Απριλίου , όταν όλες ανεξαιρέτως οι άλλες εταιρείες δείχνουν σαφή συσπείρωση , πράγμα που είναι και αναμενόμενο , λίγες μέρες πριν από τις εκλογές ! Αλλά η public issue και ο Μαυρής αλλά και Βερναδάκης ( της VPRC ) μας έχουν συνηθίσει στις αλχημείες !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ συντάκτη, γράφονται σίγουρα χρυσές σελίδες αλλά δυστυχώς για όλους μας γράφονται και μελανές. Υπάρχουν ακόμα πολιτικοί που μετά από τόσα χρόνια κρίσης, τροϊκες, ΔΝΤ, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων λειτουργούν ακόμα με τις ίδιες πρακτικές που μας έφεραν μέχρι εδώ. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι μας αξίζουν καλύτερες και πιο αποδοτικές διοικήσεις...
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63998476

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και εσύ υπάλληλος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όντως μας αξίζουν καλύτερες διοικήσεις, αλλά έχεις την άποψη ότι η αναβάθμιση της ποιότητας της διοίκησης βρίσκεται στη συμμορία την οποία εκπροσωπεί ο υπάλληλος αυτός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Kαι αφού παρέθεσες τον λόγο καλό είναι να παραθέσουμε και τον αντίλογο:
  Η απάντηση του Β. Μιχαλολιάκου στο επίμαχο δημοσίευμα έχει ως εξής:

  «Η 1-1-2011, ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων μου ως Δημάρχου Πειραιά, αποτέλεσε την ημερομηνία λήξης κάθε διαχειριστικής αδιαφάνειας και διαπλοκής.
  Η εντολή μου για διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος δεκαετίας (συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου θητείας) που εξετάζεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, αποτελεί πιλοτική εφαρμογή διαφανούς διαχείρισης σε κάθε δημόσιο οργανισμό και εγγύηση της διαφάνειας.
  Αυτή όμως η εξέλιξη ενόχλησε όλους εκείνους που ενέπλεξαν στο παρελθόν το Δήμο σε αδιαφανείς διαδικασίες και σήμερα συναθροίζονται σε ετερόκλητο μόρφωμα συνδυασμού με κρυπτόμενο μάλιστα τον υποκινητή του.
  Σε ό,τι με αφορά, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ για αδιαφανή διαδικασία διαγωνισμού, όπως πληροφορήθηκα από τις Υπηρεσίες του Δήμου δηλώνω ότι:
  α. Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ανάδειξης του αναδόχου, και
  β. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί καμία σχετική σύμβαση, ούτε ανάληψη υποχρέωσης από το Δήμο.
  γ. Η καταγγέλλουσα εταιρεία διαθέτει όλα τα εκ του νόμου δικαιώματα προσφυγής στα αρμόδια όργανα του Δήμου, της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης.
  Είναι βέβαιο ότι όσο ανεβαίνει η απήχηση του συνδυασμού μου στο εκλογικό σώμα του Πειραιά αναμένω η προεκλογική λάσπη και τα κτυπήματα κάτω από τη μέση να πολλαπλασιαστούν.
  Όμως, τίποτα δεν πρόκειται να ανακόψει την πορεία μου ούτε πρόκειται να υποκύψω.
  Γι’ αυτό η νίκη του συνδυασμού μου στις προσεχείς εκλογές δεν θα είναι μόνο νίκη των Πειραιωτών αλλά ολόκληρου του Ελληνικού Λαού».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αγαπητέ ξεσπυράν, εντελώς πληροφοριακά, όταν μια εταιρεία καταθέτει ένσταση επί της διαδικασίας και όταν έχουν κατατεθεί ασφαλιστιστικά μέτρα, ο διαγωνισμός παγώνει και δεν προχωράει μέχρι να εξεταστεί η ένσταση. Αυτό προς ενημέρωση όλων, γιατί ακόμα δεν έχει υπογραφεί τίποτα. Επειδή κάποια πράγματα είναι τεχνικά, δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με λαϊκιστικό τρόπο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το θλιβερό της όλης υπόθεσης δεν είναι ότι η μονταζιέρα χρησιμοποιεί ακόμα και τον Ομπάμα, αλλά ότι: α) οι άνθρωποι αυτοί, παρότι ξέρουν ότι είναι εύκολο να αποδειχθεί το μοντάζ, παρά ταύτα το κάνουν και β) ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που -ω, ναι!- θα το φάνε μια χαρά το παραμύθι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εννοείς τον Γερουλάνο που το μόνο του έργο ήταν να παίρνει η μανούλα του επιχορηγήσεις για το Μπενάκη; Τον Ραγκούση που όλη του οι νόμοι έχουν καταργηθεί από την ίδια την Iστορία; Η την Μπατζελή που την έκανε κονέ από τον διπλανό διάδρομο στο γυμναστήριο και μόνο εκεί ήξερε να στάζει ιδρώτα; Είπαμε να είσαι ψεκασμένος αλλά όχι κι έτσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Άνεργος βασικά, αλλ'α δεν θα μου 'άρεσε να χαλάσω την κλασική άποψη οτι "όποιος διαφωνεί μαζί μου είναι υπάλληλος."
  Γενικά, αυτό με τις ταμπέλες σε αυτή τη χώρα.
  Οπως κ να έχει ξεσπυραν, να ξέρεις οτι δεν είναι όλα απαραίτητα κρυφά και γκρίζα.
  Ας πούμε το σχόλιο σου για τον Βαγγέλα τα σπάει και συμφωνώ απόλυτα. Οπως και κανα 2 άλλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Συνέχισε εσύ υπάλληλε. Δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέσω άλλο χρόνο ούτε για τον ούτως ή άλλως αξίας απαράδεκτα (παλιο)δεξιό πολιτικό σαν τον Μιχαλολιάκο αλλά ούτε και για τους υπαλλήλους που δεν είναι ικανοί να συντρίψουν ένα τέτοιο πολιτικό κουφάρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Απο αυτή τη δημοσκόπηση κρατάω μόνο το 1, 5% του Καμενου. Αν επαληθευτεί θα πέσει πολύ γέλιο.
  Πάντως για τα περί αξιοπιστίας που λες, δεν έχεις δίκιο. Απλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι παρουσίασης των ευρημάτων. Η παραπάνω έρευνα εμφανίζει ότι τους απάντησαν. Άλλοι κάνουν αναγωγές, ερμηνείες κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή