Η απάντηση του Παναγιώτη Πασπαλιάρη από το Ποτάμι στην Παραπολιτική περί χούντας και δραχμής

29.5.14


Την αντίδραση του κ. Παναγιώτη Πασπαλιάρη, περιφερειακού συντονιστή για τη Δυτική Ελλάδα του κόμματος «Σταύρος Θεοδωράκης-Το Ποτάμι» προκάλεσε η ανάρτηση της Παραπολιτικής που αναφερόταν στην αρθρογραφία του κατά τα χρόνια της κρίσης.

Αρχικά, ο κ. Πασπαλιάρης μας ενημέρωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη λόγω της κατηγορίας του «ψεκασμένου» την οποία θεωρεί ότι του αποδώσαμε. Η απάντηση της Παραπολιτικής ήταν ότι στο άρθρο χρησιμοποιείται ο  απρόσωπος όρος «ψεκασμένο τμήμα του πολιτικού συστήματος» ο οποίος είναι καθαρά αξιολόγικος, αποτελεί την προσωπική άποψη του συντάκτη και με κανέναν τρόπο δεν είναι ποινικά κολάσιμος.

Όπως και να έχει πάντως, προσφερθήκαμε να τον αντικαταστήσουμε με κάποιον άλλον και να δημοσιεύσουμε την άποψη του κ. Πασπαλιάρη για το θέμα. Αντικαταστήσαμε λοιπόν τον όρο «απόψεις του ψεκασμένου τμήματος του πολιτικού συστήματος» με τον όρο «απόψεις που θα επικροτούσε και ο Δημήτρης Καζάκης».

Να και η απάντηση του θιγόμενου, ο οποίος εμμένει στις θέσεις του περί «ιδιότυπης Χούντας» και περί ενός είδους νέας δραχμής:

Ευχαριστώ τον διαχειριστή του site σας για την υπόσχεση της απόσυρσης του όρου "ψεκασμένο τμήμα του πολιτικού συστήματος", τον οποίο θεωρώ ύβρη προς το πρόσωπό μου. 

Μέσα στα χρόνια της κρίσης υπήρξαν όντως πολλές απόψεις γι' αυτήν. Οι δικές μου απόψεις μεταξύ άλλων στρέφονταν κατά της τραπεζιτοκρατίας και του πολιτικού προσωπικού. Θεωρώ την τραπεζιτοκρατία στην Ευρώπη μια ιδιότυπη χούντα (μη εκλεγμένη δηλαδή εξουσία) και το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας διεφθαρμένο σε μεγάλο βαθμό. Τίποτε από τα δύο δε μπορεί σήμερα να θεωρηθεί αναληθές ή "ψεκασμένη" άποψη. 

Επίσης θεωρώ ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου, ενημερώνεται από blogs, sites και τηλεοπτικές εκπομπές που παρουσιάζουν μια ένδειξη ως απόδειξη μιας συνομωσίας ή μιας τρομερής θεωρίας. Αυτό είναι ένα από τα δυστυχήματα που μας συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. 

Στην κατηγορία αυτή εντάσσω και το άρθρο σας που με αφορά, χωρίς να έχω διαβάσει κανένα άλλο της ιστοσελίδας σας, άρα να μπορώ να βγάλω ένα γενικό συμπέρασμα γι' αυτήν. 

Θα δείτε λοιπόν, αν ψάξετε λίγο περισσότερο τις αναρτήσεις και τα άρθρα μου ότι είμαι και δηλώνω φιλο-ευρωπαϊστής, ότι δεν πιστεύω σε συνομωσίες, ούτε στην επιστροφή στη δραχμή. 

Η "δραχμή" στην οποία αναφέρεται η ανάρτηση στο προσωπικό μου ιστολόγιο, είναι μια πρόταση για ηλεκτρονικό νόμισμα. Μπορείτε να γελάσετε γι' αυτή την πρόταση, μπορείτε να την απορρίψετε, πρώτα όμως διαβάστε την. Υπάρχει και ένα βιβλίο του 2008 με αυτή την ιδέα και αυτόν τον τίτλο, το οποίο μπορεί να αποσταλεί δωρεάν σε εσάς και σε όποιον αναγνώστη το επιθυμεί. Αυτό που δεν μπορείτε, όμως να κάνετε, είναι να ταυτίσετε την ιδέα αυτή με την επιστροφή στη δραχμή στην οποία αναφέρονται οι αντι - ευρωπαϊκές δυνάμεις. 

Με άλλα λόγια τα όσα αναφέρετε για τις ιδέες που εξέφραζα με χαμηλή ένταση όλα αυτά τα χρόνια λόγω της σχετικής μου ανωνυμίας, είναι άστοχα.

Σας εκλιπαρώ, ψάξτε περισσότερο τις "ειδήσεις" σας ή αποφύγετε ειδήσεις που δεν έχουν καμία αξία πέραν της μικροπολιτικής ακατάσχετης φιλολογίας, την οποία βαρέθηκε κι ο κόσμος. 

Με εκτίμηση, 
Παναγιώτης Πασπαλιάρης