Η ελληνική Δεξιά δεν ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας;

6.5.14

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, έγραψε σήμερα στο Facebook:

Χθες βρέθηκα στο αμφιθέατρο του 9,84 στο Γκάζι σε ένα έξοχο πάνελ που διοργανώθηκε από το Athens Pride και η Colour Youth - Κοινότητα LGBT Νέων Αθήνας υπό τον γενικό τίτλο «Εσύ θα ψηφίσεις για τα δικαιώματα σου;».

Στο πάνελ αυτό είχαν κληθεί υποψήφιοι ευρωβουλευτές από όλα τα κόμματα για να απαντήσουν σε απαιτητικές ερωτήσεις ενός εύλογα ανήσυχου κοινού. Έλειπαν εκπρόσωποι της ΝΔ, των ΑΝ.ΕΛ. και φυσικά της Χρυσής Αυγής που δεν κλήθηκε. Είναι, πιστεύω, πολύ ανησυχητικό ότι η ελληνική Δεξιά -μνημονιακή και αντιμνημονιακή- δεν μπορεί το 2014 να συζητήσει ανοιχτά για τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών.

Τέλος πάντων… Πολύ δυσάρεστο για εμάς και για την ίδια. Στη συζήτηση αυτή, βρέθηκα υπό την ιδιότητα του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ειλικρινά θέλω να πω ότι μου έκανε εξαιρετική εντύπωση η σοβαρότητα, η πειθαρχία και ο επαγγελματισμός των διοργανωτών. Γι’ αυτό και τους συγχαίρω. Διότι παλεύουν όσο πιο έντιμα γίνεται, για τα αυτονόητα. Γιατί, σε τελευταία ανάλυση, τίποτε δεν είναι αυτονόητο…

Σχόλιο Παραπολιτικής: Να προσθέσω απλά ότι στο συγκεκριμένο θέμα η ελληνική Δεξιά δεν φροντίζει καν να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή Δεξιά όπου στις περισσότερες χώρες υποστηρίζει τα δικαιώματα των LGBT.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.