Ο Μώραλης προτιμά να είναι υπάλληλος συμφερόντων παρά να τον στηρίζουν κόμματα

2.5.14


Ο Γιάννης Μώραλης είναι ο πρώτος υπάλληλος στην Ιστορία που κατεβαίνει για δήμαρχος επειδή το αφεντικό του δεν προλάβαινε κι αυτό δεν είναι κάτι που υποθέτουμε: είναι κάτι που ξέρουμε, μας το είπαν οι ίδιοι.

Σήμερα, ο κ. Μώραλης παραχώρησε μια συνέντευξη στον Αθήνα 9.84 και τον Τάκη Καμπύλη. Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Δεν έχει καμία σχέση ο Ολυμπιακός... Έγινε μία παρανόηση. Προερχόμαστε τέσσερα άτομα από τον χώρο του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι ένας πολύ μαζικός, ο μαζικότερος για εμάς, λαϊκός αθλητικός τομέας, με μαζικό κίνημα στη χώρα. 

Ο Ολυμπιακός γεννήθηκε στον Πειραιά, άρα υπάρχει μία σύνδεση. Στον Ολυμπιακό μάθαμε ορισμένα πράγματα. Να ξεπερνούμε κόμματα, να συγκρουόμαστε, για να βάζουμε στόχους και να τους επιτυγχάνουμε και να κερδίζουμε κι αυτό είναι αντικειμενικό. Δίπλα στο ιδεολογικό περιεχόμενο του Ολυμπιακού, στο ιδεολογικό περίβλημα, υπάρχει μία εταιρεία, η οποία λειτουργεί τα τελευταία 20 χρόνια με υποδειγματικό τρόπο, με αποτελέσματα και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Ορισμένα από αυτά που μάθαμε και εφαρμόσαμε στον Ολυμπιακό, θέλουμε να τα μεταφέρουμε και στο δήμο. Το υπερκομματικό, την σύγκρουση, την δυνατότητα να ενώσουμε την πόλη... Δεν είναι όμως ένα ποδοσφαιρικό ψηφοδέλτιο, ούτε τίθεται οποιοδήποτε θέμα “ποδοσφαιρικοποίησης” της πολιτικής δράσης ή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Άρα, εμένα αυτά δεν με φοβίζουν. Πιστεύω -γι' αυτό κάναμε και την κίνηση αυτή-, ότι ο Πειραιάς έχει ανάγκη από ένα ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο κι από πρόσωπα που έχουν δουλέψει, έχουν πετύχει στη ζωή τους -ο καθένας στον τομέα του- και πρέπει να βάλουν σε μία άλλη λογική και τη λειτουργία του δήμου, αλλά και τον πήχη ψηλότερα από αυτά τα ελάχιστα που γίνονταν στον Πειραιά. Αυτή είναι η γνώμη μου και νομίζω ότι όλη η συζήτηση που κάνουμε και με τους αντίπαλους υποψηφίους, δεν είναι για τον Πειραιά, αλλά για το αν είναι Ολυμπιακός, αν θα κατέβει ο Μαρινάκης, αν ο Μώραλης ήταν πολλά χρόνια στην πολιτική ή όχι και ούτω καθεξής... 

Αυτό που δεν θέλουμε είναι το κομματικό στίγμα, η κομματική απόχρωση. Θέλουμε να μιλήσουμε για τον Πειραιά, μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Έχουμε ένα πάρα πολύ ικανό ψηφοδέλτιο, που έκανε εντύπωση -νομίζω-, στον Πειραιά, όταν ανακοινώθηκε και δημοσιοποιήθηκε. Το ακομμάτιστο και η καλή δουλειά, γίνεται ήδη σε άλλους μεγάλους δήμους στη χώρα μας. Γιατί να μην το κάνουμε και στον Πειραιά;». 

Λοιπόν; Τι λέτε; Αν συμφωνείτε με το Ποτάμι όταν σας λέει «έξω τα κόμματα», δεν μπορείτε να διαφωνείτε τώρα με τον Μώραλη. Θα πρέπει να το πάτε μέχρι τέλους. Εξάλλου, ο Θέμος Αναστασιάδης σας έχει ήδη προειδοποιήσει σχετικά.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.

6 σχόλια:

 1. Ανεπίκαιρος2 Μαΐου 2014 - 2:48 μ.μ.

  Απορώ με σένα - καλά είπαμε έχεις κολλήματα - αλλά πότε είπε το ποτάμι "έξω τα κόμματα" ? Νομίζω ότι ελληνικά ξέρεις και αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά του παραπάνω από το «Πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν»... Όταν μάλιστα έχει προαναγγείλει συνέδριο για τη μετεξέλιξη σε κόμμα και επιδιώκει να συνεργαστεί με τα υπάρχοντα σε σχηματισμό κυβέρνησης... Είπαμε αντιολυμπιακός και αντιποταμικός ΟΚ, αλλά να παραπέμπεις σε Θέμο νομίζω τα ξεπερνάει όλα... Άσε που και Μόραλης δε λέει τίποτα το περίεργο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Συμφέροντα". Ο αιώνιος εχθρός φάντασμα της χώρας και των πολιτών. Ενω ο παλαιοκομματισμός και οι πολιτικές που μας έφεραν εως εδώ που είμασταν είναι αποδεκτά,σωστά;
  Το "ακομμάτιστο" εδώ νομίζω οτι λαθεμένα χρησιμοποιείται, γιατί εννοεί, όπως έχει πεί τον τελευταίο καιρό οτι το ψηφοδέλτιο είναι Υπερκομματικό. Και μπορεί να το αποδείξει. Δηλαδή που είναι το κακό της σύμπλευσης πολιτικών σδυνάμεων για το καλό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
  Ας μην γινόμαστε επιθετικοί προς όλους.
  Οι παλαιοί πολιτικοί μας έδειξαν και απέδειξαν μέχρι που μπορούν να φθάσουν. Ας αφήσουμε και κάποιον άλλο και καταδικάζουμε μετά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα κόμματα δεν είναι οι καλύτεροι υπάλληλοι συμφερόντων;
  Για να είμαι ειλικρινής εγώ θα προτιμούσα τον Κόκκαλη όσο σκληρά και αν τον είχα κατακρίνει παλιά απο τον Σαμαρά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ευχή και κατάρα2 Μαΐου 2014 - 5:36 μ.μ.

  Η υπόθεση Μαρινάκη-Κόκκαλη στο Πειραιά με τον αχυράνθρωπο τους Μώραλη και η υπόθεση του αχυράνθρωπου Σταύρου Θεοδωράκη είναι οι δύο νέες εκδοχές διαστρέβλωσης του πολιτικού μας συστήματος μετά τη Χρυσή Αυγή και την απροκάλυπτη ποινική της δράση ακόμη και μέσα στο ίδιο το Κοινοβούλιο.


  Με το δίδυμο Μαρινάκη-Κόκκαλη έχουμε το πρωτοφανές να γίνεται εκμετάλλευση φίλαθλων αισθημάτων για εντελώς αλλότριους σκοπούς. Κατά μία έννοια το ίδιο συμβαίνει με τη χρησιμοποίηση του Ζαγοράκη αλλά εν πάση περιπτώσει εκεί έχουμε το 1/42 μιας τέτοιας καταχρηστικής εκμετάλλευσης για πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ με τη περίπτωση Μαρινάκη-Κόκκαλη το πράγμα παίρνει διαστάσεις απειλής του ίδιου του πολιτικού συστήματος από το κεφάλαιο, που από δω και πέρα θα κατεβάζει σαν πολιτικό προσωπικό θιάσους από ποδοσφαιρικές ομάδες, τηλεπερσόνες από τα κανάλια της μιντιοκρατίας κ.ο.κ Τι διαφορετικό έκανε ο Μπερλουσκόνι σε τελευταία ανάλυση. Αυτή είναι καθαρή κατάχρηση των κανόνων του δημοκρατκού παιχνιδιού, διαστρέβλωση της έννοιας της αντιπροσωπευτικότητας του πολιτικού προσωπικού, που ουσιαστικά πια θα εκπροσωπεί και επίσημα πια τον εργοδότη της στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.


  Πρέπει να δοθεί απάντηση και στις δύο νέες αυτές περιπτώσεις. Στον Πειραιά αν υπάρξει δεύτερος γύρος όλες οι πολιτικές δυνάμεις να υποδείξουν τον αντίπαλο του εκπροσώπου των κεφαλαιούχων-όποιος και αν είναι αυτός και σαφώς πρέπει να καταψηφιστεί το Ποτάμι με την εξόφθαλμα άδηλη πολιτική του προέλευση-σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι του κάναν καριέρα σαν πελάτες των τραπεζιών λόγου του MEGA! Θάμαστε άξιοι της μοίρας μας αν με τόσο επιθετικά απροκάλυπτο τρόπο το Κεφάλαιο αναλάβει κατευθείαν και τη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα γίνουμε κατάθεση τους στην Ελβετία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το ψηφοδέλτιο είναι όντως υπερκομματικό, αφού υποστηρίζεται από ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται από διάφορες κομματικές προελεύσεις. Το θέμα δεν είναι αυτό όμως, αλλά κατά πόσο είναι ικανός ο Μώραλης να διοικήσει έναν φορέα όπως ο Δήμος Πειραιά. Η μέχρι σήμερα πορεία του δεν το αποδεικνύει: στον μεν Ολυμπιακό είχε τις σχέσεις με τους φιλάθλους και όλοι ξέρουμε πόσο "αποτελεσματικά" έχουν λειτουργήσει αυτοί, στη δε ΕΠΑΕ έχει αποτύχει πλήρως όπως αποδεικνύουν οι παλαιότερες αλλά κι οι τελευταίες κινήσεις της Ένωσης (π.χ. αριθμός ομάδων Super League, πρόσφατο ματς ΠΑΟ-Ολυμπιακού όπου τους κάλεσε όλους σε συνεδρίαση και κόντεψε να πέσει ξύλο κ.α.). Δεν έχω γνώση των θεμάτων του Πειραιά και δε γνωρίζω αν ο Μιχαλολιάκος είναι επιτυχημένος ή όχι, αλλα νομίζω ότι θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον το τελικό αποτέλεσμα, για να δούμε πόσο μπορεί η επιχειρηματικο-ποδοσφαιρική διαπλοκή να υπερισχύσει των πολιτικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. πειραζεί δηλαδή ρε παραπολιτική, να μήν θέλουμε τα παλαια κόμματα και τους παλιούς πολιτικούς αλλά ταυτόχρονα να μήν θέλουμε και την διαπλοκή?


  Είναι τόσο δύσκολο να βρούμε ανθρώπους να ψηφίσουμε που δέν έχουν σχέση με τα διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας και τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και γκάνγκστερ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή