Ο Μώραλης προτιμά να είναι υπάλληλος συμφερόντων παρά να τον στηρίζουν κόμματα

2.5.14


Ο Γιάννης Μώραλης είναι ο πρώτος υπάλληλος στην Ιστορία που κατεβαίνει για δήμαρχος επειδή το αφεντικό του δεν προλάβαινε κι αυτό δεν είναι κάτι που υποθέτουμε: είναι κάτι που ξέρουμε, μας το είπαν οι ίδιοι.

Σήμερα, ο κ. Μώραλης παραχώρησε μια συνέντευξη στον Αθήνα 9.84 και τον Τάκη Καμπύλη. Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Δεν έχει καμία σχέση ο Ολυμπιακός... Έγινε μία παρανόηση. Προερχόμαστε τέσσερα άτομα από τον χώρο του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι ένας πολύ μαζικός, ο μαζικότερος για εμάς, λαϊκός αθλητικός τομέας, με μαζικό κίνημα στη χώρα. 

Ο Ολυμπιακός γεννήθηκε στον Πειραιά, άρα υπάρχει μία σύνδεση. Στον Ολυμπιακό μάθαμε ορισμένα πράγματα. Να ξεπερνούμε κόμματα, να συγκρουόμαστε, για να βάζουμε στόχους και να τους επιτυγχάνουμε και να κερδίζουμε κι αυτό είναι αντικειμενικό. Δίπλα στο ιδεολογικό περιεχόμενο του Ολυμπιακού, στο ιδεολογικό περίβλημα, υπάρχει μία εταιρεία, η οποία λειτουργεί τα τελευταία 20 χρόνια με υποδειγματικό τρόπο, με αποτελέσματα και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Ορισμένα από αυτά που μάθαμε και εφαρμόσαμε στον Ολυμπιακό, θέλουμε να τα μεταφέρουμε και στο δήμο. Το υπερκομματικό, την σύγκρουση, την δυνατότητα να ενώσουμε την πόλη... Δεν είναι όμως ένα ποδοσφαιρικό ψηφοδέλτιο, ούτε τίθεται οποιοδήποτε θέμα “ποδοσφαιρικοποίησης” της πολιτικής δράσης ή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Άρα, εμένα αυτά δεν με φοβίζουν. Πιστεύω -γι' αυτό κάναμε και την κίνηση αυτή-, ότι ο Πειραιάς έχει ανάγκη από ένα ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο κι από πρόσωπα που έχουν δουλέψει, έχουν πετύχει στη ζωή τους -ο καθένας στον τομέα του- και πρέπει να βάλουν σε μία άλλη λογική και τη λειτουργία του δήμου, αλλά και τον πήχη ψηλότερα από αυτά τα ελάχιστα που γίνονταν στον Πειραιά. Αυτή είναι η γνώμη μου και νομίζω ότι όλη η συζήτηση που κάνουμε και με τους αντίπαλους υποψηφίους, δεν είναι για τον Πειραιά, αλλά για το αν είναι Ολυμπιακός, αν θα κατέβει ο Μαρινάκης, αν ο Μώραλης ήταν πολλά χρόνια στην πολιτική ή όχι και ούτω καθεξής... 

Αυτό που δεν θέλουμε είναι το κομματικό στίγμα, η κομματική απόχρωση. Θέλουμε να μιλήσουμε για τον Πειραιά, μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Έχουμε ένα πάρα πολύ ικανό ψηφοδέλτιο, που έκανε εντύπωση -νομίζω-, στον Πειραιά, όταν ανακοινώθηκε και δημοσιοποιήθηκε. Το ακομμάτιστο και η καλή δουλειά, γίνεται ήδη σε άλλους μεγάλους δήμους στη χώρα μας. Γιατί να μην το κάνουμε και στον Πειραιά;». 

Λοιπόν; Τι λέτε; Αν συμφωνείτε με το Ποτάμι όταν σας λέει «έξω τα κόμματα», δεν μπορείτε να διαφωνείτε τώρα με τον Μώραλη. Θα πρέπει να το πάτε μέχρι τέλους. Εξάλλου, ο Θέμος Αναστασιάδης σας έχει ήδη προειδοποιήσει σχετικά.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.