Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν είναι απολιτίκ, απλώς πιστεύει σε μια συνωμοσία του Καλού

17.5.14


Ακόμα μια ηχηρή απάντηση σε όλους εμάς τους ανόητους που θεωρούμε ότι το Ποτάμι είναι απολιτίκ έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, δηλώνοντας σε συνέντευξη του στο Βήμα ότι πιστεύει «σε μια συνωμοσία του Καλού».

Παραθέτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Συνήθως στα κόμματα κυριαρχούν οι λαϊκιστές και άνθρωποι ακραίων αντιλήψεων, χωρίς να σημαίνει ότι όλοι είναι λαϊκιστές ή ακραίοι. Πιστεύω λοιπόν σε μια συνωμοσία του καλού: όσοι βλέπουμε το αδιέξοδο της χώρας να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και να βρούμε τις λύσεις. Οι ευρωεκλογές είναι η ευκαιρία να ενισχύσει η κοινωνία αυτή τη συνωμοσία του Καλού, γιατί, παρά τα όσα λένε κάποιοι, δεν διακυβεύεται η κυβερνητική σταθερότητα. Κανένα κόμμα στην Ευρώπη, ούτε αυτά που στηρίζουν τον κ. Τσίπρα, δεν θέτουν εν αμφιβόλω τις κυβερνήσεις στις χώρες τους. Αν πεις σε άλλη χώρα “ψήφισε μας στις ευρωεκλογές για να πέσει η κυβέρνηση” θα γελάει ο κόσμος. Εδώ ζούμε έναν τοπικό παραλογισμό. Οι εκλογές γίνονται πάντα για κάτι άλλο».

Θα μου επιτρέψετε πάντως να περιαυτολογήσω: νιώθω φοβερά δικαιωμένος για την αποκάλυψη της εμπλοκής του Πάολο Κοέλιο στις θέσεις του Ποταμιού. Άντε με το καλό λοιπόν, να φύγουν οι κακοί, να έρθουν οι καλοί, να σωθούμε. Ξου ξου κακοί!