Ο Βενιζέλος τα βάζει τώρα με τους...Financial Times!

16.5.14


Τη λύση στα πολλά προβλήματα που του δημιουργούν οι αποκαλύψεις των Financial Times φαίνεται ότι βρήκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, επιτέθηκε στην εφημερίδα!

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha:

Γ. Παπαδάκου: Καταγράφετε τα γεγονότα με πραγματικά περιστατικά. Από την άλλη πλευρά όμως τώρα, εκ των  υστέρων, μαθαίνουμε ένα παρασκήνιο από τους «Financial Times» άσχετα από..
Ευ. Βενιζέλος: Οι «Financial Times» είναι μια εφημερίδα η οποία ποτέ δεν συμπάθησε την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ευρώ και ποτέ δεν βοήθησε την Ελλάδα στον αγώνα που κάνει να σωθεί.
Γ. Παπαδάκου: Εννοείτε ότι η παρέμβαση της εφημερίδας είναι στην κατεύθυνση να χτυπήσει ..;
Ευ. Βενιζέλος: Λέω, ότι ποτέ δεν είδαμε μια υποστήριξη.
Γ. Παπαδάκου: Μάλιστα. Δεν θεωρείτε τυχαίο το timing, αυτό λέτε τώρα.
Ευ. Βενιζέλος: Δεν ξέρω.
Γ. Παπαδάκου: Λόγω ευρωεκλογών, λέτε.

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι στο πρόσωπο του οι Financial Times χτυπούν την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά την Ελλάδα. Ταπεινός, όπως πάντα...

12 σχόλια:

 1. Ο ΓΑΠ με την πρόταση δημοψηφίσματος για την Β δανειακή σύμβαση ή ήταν στα αλήθεια τρελός ή πήγε να το παίξει τρελός. Περί λαϊκής ετυμηγορίας κλπ είναι κουραφέξαλα, μπορούσε να το είχε κάνει στο A μνημόνιο, είχε όλο το χρόνο από τον Δεκέμβριο που διαπραγματευόταν μέχρι τον Μάιο που το ανακοίνωσε, μιλάμε για 6+ μήνες.

  Στην πρώτη περίπτωση (ΓΑΠ = τρελός) δεν καταλαβαίνω που είναι ακριβώς το πρόβλημα. Όταν κάποιος θέτει σε κίνδυνο αυτό που πήρε δεκαετίες να χτιστεί μετά κόπων και δακρύων , την νομισματική ένωση, τι θα κάτσουν να κάνουν οι άλλοι, θα τον κοιτούν σαν χάνοι? Ο ΓΑΠ με τις αψυχολόγητες και ανισόρροπες συμπεριφορές του διακινδύνευσε το μέλλον όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτών. Λογικό ήταν να απομακρυνθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Στην δεύτερη περίπτωση (ΓΑΠ το παίζει τρελός για τα οποιαδήποτε οφέλη νομίζει ότι θα αποκομίσει) , έπαιξε και έχασε. Τον τρελό και τον μάγκα τον κάνεις εκεί που σε παίρνει, τόσο απλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ευχή και κατάρα16 Μαΐου 2014 - 6:23 μ.μ.

  Δεν είδα το βίντεο(επιφυλάσσομαι. Πάντως μιάμισυ ώρα είναι πολλή για να την αφιερώσω και τα γαλλικά μου δεν είναι καλά). Εν πάση περιπτώσει είμαστε ή δεν είμαστε μια κοινότητα κρατών που σε ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ αποφασίζουμε από κοινού. Ένας εμπρηστής στην Αθήνα εκπυρσοκρότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό που του παρέδωσαν οι ΗΠΑ-αν δεν το καταλάβατε ακόμη ζούμε σε μια φάση ακήρυχτου πολέμου με τις ΗΠΑ-τι θα έπρεπε να κάνει σύσσωμη η Ευρώπη; Να αφήσει αυτό τον Βαλκανικό Κοτζαμπάση να τα κάνει όλα ρημαδιό; Αφήνω το γιωργοπαπανδρεϊκό μπλοκ κλακαδόρων εδώ και απευθ'υνομαι στους υπόλοιπους: εδώ παίδες δεν μιλάμε για ΓΑΠ, Βενιζέλο, Σαμαρά, Τσίπρα. Εδώ δεν μιλάμε για ποδοσφαιρικού χαρακτήρα φανατισμό αλλά για στρατηγική επιλογή που θα μας καθορίσει στο διηνεκές. Δεν μπορεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο που με τόσο κόπο πετύχαμε να το πετάξουμε στο βρόντο. Η Ευρώπη είναι ο ΦΥΣΙΚΟΣ γεωστρατηγικός μας χώρος. με την Ευρώπη είμαστε εταίροι γιατί είμαστε γείτονες. Με τις ΗΠΑ θα είμαστε καταδικασμένοι στο να είμαστε η μπανανία τους και ο αποθηκευτικός τους χώρος για τα πυρηνικά τους όπλα.


  Δυστυχώς, επειδή ο πόλεμος αυτός που μαίνεται ακήρυχτος και που οι παρεμβάσεις των διεθνών συγκροτημάτων Τύπου τον αναδεικνύουν πια αδρότερα, οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να τον ομολογήσουν ανοιχτά και αναγκάζονται να σέρνονται πίσω από τις επιθετικές επικοινωνίες πρωτοβουλίες του αγγλοσαξωνικού κεφαλαίου. Ο φόβος μου είναι ότι η κατάληξη θα είναι-ειδικά αν υπάρξει ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση στην Ελλάδα-να μας πουλήσουν οι γερμανοί στην επικέιμενη νέα Γιάλτα και να γυρίσουμε ξανά στην αμερικανική κυριαρχία για πάντα, χάνοντας πια το ευρωπαϊκό όνειρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πού ζούσες εκείνο τον καιρό; Μάλλον όχι στην Ελλάδα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν καταλάβαινες την κατάσταση που επικρατούσε τότε στην Ελλάδα, το δημοψήφισμα ήταν ο μόνος τρόπος να προχωρησει το Μνημόνιο.
  Αλλά προφανώς δε θυμάσαι ότι ΟΛΑ τα κόμματα δήλωναν ενάντια στη συμφωνία που είχε καταφερει να κλείσει ο Παπανδρέου (ακόμη και το μισό ΠΑΣΟΚ), ούτε την επίθεση όλων των ΜΜΕ εναντίον του, ούτε την κατάσταση αναρχίας που είχε αρχίσει να επικρατεί μια και ο κόσμος είχε πειστεί ότι η συμφωνία είχε κλειστεί από ένα προδότη...
  Αν ήθελες πραγματικά την ΕΦΑΡΜΟΓΗ και όχι απλά την ψήφιση του Μνημονίου 2, θα ήσουν υπέρ του δημοψηφίσματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αντιλαμβάνομαι τι θα λες όταν έλθουν οι ζεστές ημέρες το Καλοκαίρι !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τα γαλλικά είναι επιπέδου πολιτικής ιστορίας που σου έβαζε ο καθηγητής 10 λόγω γνωριμίας Βενιζέλου και πιθανόν Τσάτσου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και τους χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη γι' αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Παραπολιτικε, επειδή δεν καταλαβαίνω τα γαλλικά, αν μπορείς ψάξε λίγο τις δηλώσεις του Στρος Καν για τον Παπανδρέου σε αυτό το ντοκιμαντέρ. Είναι ο ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ μύθος ο οποίος έκανε το μεγαλύτερο κακό στον ίδιο αλλά και στην τότε κυβέρνηση. Ο κόσμος έχει την εντύπωση πως "ο ΓΑΠ είχε συνεννοηθεί ΠΡΙΝ τις εκλογές και πως η ΠΡΩΤΗ του δουλειά απο τότε που ανέλαβε π\θ ήταν να μας βάλλει στο ΔΝΤ...και μάλιστα φούσκωσε και το έλλειμμα για να το πετύχει αυτό". λες και δεν είχε φάει τον κοσμο όλο ψάχνοντας δανεικά.
  Είχες γράψει κάποτε για το ΔΝΤ και τον Καραμανλή το οποίο είχε και απήχηση στον κοσμο αποτι θυμάμαι.
  Ξέρεις σε ποια ερώτηση κολλάνε όλοι; στην εξής: "θα μπορούσε ο Παπανδρέου ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ το ΔΝΤ αν δεν το ήθελε η Μέρκελ στον μηχανισμό στήριξης; είχε αυτήν την δυνατότητα ο ΓΑΠ να το κάνει αυτό;"
  (δεν χρειαζεται να το δημοσιεύσεις στα σχόλια.. Ευχαριστώ πολύ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τι επιλογές είχε ο ΓΑΠ τότε κατά την άποψη σου (λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις συνθήκες. Πολιτικές και κοινωνικές) ;
  Κατά την άποψη μου υπήρχαν οι εξής 3:
  -εκλογές, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατεβαίνει με αντιμνημονιακη ατζέντα η οποία θα ακύρωνε την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου (προδοτική δεν την έλεγε ο Σαμαρας; ) και χωρίς να έχει εξασφαλιστεί το κούρεμα.
  -συνέχιση της διακυβέρνησης απο το ΠΑΣΟΚ μόνο του (η οποία δε θα άντεχε για πολύ...Ξέρεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τους λόγους) και η συμφωνία δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί (μέτρα- μεταρρυθμίσεις).
  -δημοψήφισμα

  Διαλεγεις και παίρνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ευχή και κατάρα17 Μαΐου 2014 - 5:31 μ.μ.

  Μα απολύτως προφανέστατα εκλογές! Τι άλλο; Εκλογές, γιατί αυτό ήταν και το μόνο δικαίωμα που κανείς δεν μπορούσε να του στερήσει. Στοιχειοθετούνταν ΟΛΟΙ οι όροι του Συντάγματος για εκλογές και ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε αληθινά κάθε νομιμοποίηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Και περιέργως ενώ υπήρχε αυτή κάποιος πεισματικά αρνούνταν να τις κάνει. Το δημοψήφισμα, όπως έλεγε και τότε ο Τσίπρας, ήταν πρόφαση για παράταση παραμονής στην εξουσία.


  Φίλε μου είναι απαράβατος δημοκρατικός κανόνας: όταν η κοινωνία έχει "φορτώσει" πρέπει να της δίνει διέξοδο να απαντήσει, διαφορετικά θα τα κάνει λίμπα. Θεσμικά αυτή η διέξοδος είναι ΜΟΝΟ οι εκλογές. Τίποτα άλλο. Ο Παπανδρέου πρότεινε δύο λύσεις ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΕΙ: η πρώτη το δημοψήφισμα και η δεύτερη μια κυβέρνηση με άλλο πρωθυπουργό-ο Παπανδρέου διάλεξε τον Παπαδήμο, προφανώς για να νιώθει ασφαλέστερος από κάποιον που δεν ήταν πολιτικός. Στην κυβέρνηση αυτή συμμετείχαν σωρεία παπανδρεϊκών στελεχών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εκλογές εκείνη την περίοδο... Μάλιστα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Τον προδότη πότε τον κάνεις!!
  Οι κυβερνήσεις δεν παίφτουν χωρίς να υπάρχουν Εφιάλτες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή